Afers Exteriors d’Andorra celebra els 30 anys del ministeri amb un cicle de cinema sobre diplomàcia

Cada dimarts d'octubre a les 20 hores es projectarà una pel·lícula en versió original  al teatre comunal de la capital

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Algunes de les pel·lícules més icòniques de la història del cinema sobre diplomàcia  es projectaran en el cicle ‘El món de la diplomàcia en pantalla: Descobreix històries  que van connectar nacions’. El cicle de cinema, que se celebra entre el 3 i el 24  d’octubre, s’ha organitzat amb motiu del 30è aniversari del Ministeri d’Afers Exteriors  i compta amb la col·laboració del Cineclub de les Valls, el comú d’Andorra la Vella i  l’Ambaixada d’Espanya a Andorra.  

Cada dimarts d’octubre a les 20 hores es projectarà una pel·lícula en versió original  al teatre comunal de la capital. El primer film, Quai d’Orsay, de Bertrand Tavernier,  és una sàtira política sobre un ministre d’Afers Exteriors que aspira a ser Premi Nobel  de la Pau. La intriga política de les Nacions Unides és la protagonista de la segona  pel·lícula, The Interpreter, de Sydney Pollack, on un agent dels serveis secrets dels  Estats Units ha d’investigar a una intèrpret que ha escoltat un complot d’assassinat.  

 

La tercera pel·lícula, Diplomatie, de Volker Schlöndorff, és un film francoalemany que  relata els esforços d’un diplomàtic suec per evitar la destrucció de París durant la  Segona Guerra Mundial. Finalment, es passarà El Àngel de Budapest, una pel·lícula  que relata la gesta del diplomàtic espanyol, Ángel Sanz-Briz, de l’ambaixada de  Budapest que va intentar salvar jueus durant l’holocaust. En aquest últim cas l’inici  de l’acte serà a les 19:30 hores perquè de forma prèvia a la projecció del film es  comptarà amb una xerrada del periodista asturià Diego Carcedo, que s’ha organitzat  conjuntament amb l’ambaixada d’Espanya a Andorra.  

L’entrada és lliure i gratuïta per a tothom amb límit d’aforament.