Les 4es Jornades de bruixeria d’Andorra es consoliden amb 450 visitants

Avatar photo
L’edició d’enguany ha comptat amb una programació molt variada que ha combinat l’anàlisi acadèmica amb la divulgació popular
La cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Sofia Cortesao, durant les 4es Jornades de bruixeria d'Andorra

Les 4es Jornades de bruixeria d’Andorra han tancat aquesta edició amb un èxit de participació, reunint al voltant de 450 persones. El canvi de dates, traslladant-les del setembre-octubre al març i fent-les coincidir amb els actes de la Setmana de la Dona, han reforçat l’esdeveniment que es consolida.

Aquesta nova ubicació en el calendari ha permès enfortir el caràcter històric i reivindicatiu de les jornades, posant en relleu el paper de les dones al llarg de la història i la seva persecució sota l’acusació de bruixeria.

L’edició d’enguany ha comptat amb una programació molt variada que ha combinat l’anàlisi acadèmica amb la divulgació popular, amb la moltes propostes amb entrades exhaurides. Les ‘Nits de bruixes i llegendes’, que arribaven a l’11a edició, han tornat a captivar el públic, així com el taller Aromateràpia d’avui, remeis d’abans i la trobada per compartir coneixements sobre plantes silvestres comestibles i remeieres, a càrrec del col·lectiu Eixarcolant amb la col·laboració de Canòlich Àlvarez.

A més, l’espectacle 200.000 dones, un monòleg reivindicatiu d’Anna Tamayo i Àngela Palacios de la Cia. Cándida, no va deixar a ningú indiferent.

El bloc acadèmic ha ofert una exploració profunda de la temàtica de la bruixeria des de diverses perspectives. Destaca la conferència ‘Aragón, tierra de brujas. Cazas de mujeres en el condado de Aranda’ de l’historiador Carlos Garcés, així com ‘Marques del contra el Mal: el llenguatge ocult de la pedra a la llar pirinenca’ de l’arquitecte Gerard Romeu.

També s’ha projectat el curtmetratge ‘Decían que era bruja’ i s’ha aprofundit en l’exposició ‘Brujas’ de Judith Prat. Aquestes ponències han permès fer un viatge pel patrimoni històric i arquitectònic del nostre país i del Pirineu, enfortint la dimensió cultural de les Jornades.

Com ja és tradició, les Jornades s’han conclòs amb una degustació de productes locals, amb formatges de Casa Raubert, embotits de Cal Jordi i cervesa Andbeer, oferint un moment de trobada i intercanvi entre els participants.

L’èxit d’aquesta quarta edició reafirma la voluntat de continuar consolidant les Jornades de bruixeria d’Andorra com un espai de reflexió, coneixement i reivindicació, amb la mirada posada en futures edicions.

Un moment de les 4es Jornades de bruixeria d'Andorra

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior
junqueras (2)

Junqueras i Dignitat a les Vies es reuneixen a Tarragona per exigir millores en el servei ferroviari

Notícia següent
Central nuclear d'Ascó II

El Parlament vol que el govern espanyol tanqui les centrals nuclears i “impulsi” l’economia de les zones afectades

Notícies relacionades