L’alcaldessa de Tortosa carrega contra el Departament de Salut per replantejar-se l’ampliació de l’hospital

L'alcalde de l'Aldea ofereix el seu municipi com a emplaçament per a un possible nou centre per a les Terres de l'Ebre

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha carregat contra el Departament de Salut després que aquest dijous al matí el seu director territorial a les Terres de l’Ebre, Joan Nin, hagi anunciat que s’estan replantejant el projecte d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta perquè el cost previst s’ha multiplicat. “No s’ha comunicat a l’Ajuntament. És una manca de lleialtat i em semblaria molt greu que s’acabi confirmant”, ha criticat. Roger ha lamentat haver rebut la notícia a través dels mitjans tot i haver sol·licitat una reunió amb el conseller Josep Maria Argimon en el moment que aquest va prendre possessió del càrrec, el passat 8 de juny.
Precisament, Argimon té prevista dimecres una visita a Tortosa en la qual l’alcaldessa, segons ha anunciat, li posarà el tema sobre la taula. “Espero que ens informen que realment volen dur a terme l’ampliació prevista a l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa, perquè en cas contrari es demostraria que no han tingut ni tenen cap intenció de fer cap nova inversió a Tortosa. No entendríem ni podem acceptar que el Govern torni a canviar de parer”, ha declarat Roigé, visiblement molesta per l’existència d’una alternativa al projecte d’ampliació.

Segons ha recordat, el novembre passat, quan l’aleshores consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar la inversió per ampliar l’hospital Verge de la Cinta, ella mateixa va avisar que “no acceptaria més anuncis que fossen fum i que generessin frustració a la ciutadania i, per tant, esperem que el Govern actuï i que la setmana que ve ens doni resposta a les necessitats que té la salut a Tortosa, a l’hospital Verge de la Cinta”.

La qüestió porta generant una agra confrontació política a la ciutat durant les últimes setmanes, amb el debat i posterior rebuig d’una moció al ple que demanava la construcció d’un nou hospital –amb els vots dels regidors de Junts per Tortosa a l’equip de govern i els d’ERC a l’oposició- així com iniciatives per traslladar aquesta discussió al Parlament.

Per acabar d’afegir llenya al foc, aquest mateix dijous a la tarda l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, ha ofert el seu municipi com a possible emplaçament d’un “nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre”. “Des de l’Aldea, ens posem a disposició del Departament de Salut per valorar la possibilitat d’ubicar en un futur” aquest centre, ha manifestat Royo en un breu comunicat.