L’oposició de Badalona registra la moció de censura contra l’alcalde Xavier García Albiol

Els grups de l’oposició de Badalona (Barcelona) –PSC, Guanyem Badalona, ERC, Badalona En Comú Podem i Junts– han registrat aquest divendres a les 12 hores la moció de censura per apartar l’alcalde, Xavier García Albiol (PP), perquè va aparèixer en els Papers de Pandora.

Un cop registrada, per llei automàticament es convoca un ple extraordinari al cap de 10 dies hàbils, per la qual cosa el pròxim 8 de novembre en un mateix acte es destituirà Albiol i s’investirà el futur alcalde, ja que el dia 1 de novembre és festiu i no compta com a dia hàbil.

Segons l’acord al qual han arribat els partits, es preveu que el nou alcalde sigui el socialista Rubén Guijarro, que lidera el grup majoritari de l’oposició.

Els grups han escenificat l’acord en una foto conjunta quan han registrat la moció a les oficines municipals de l’edifici El Viver de Badalona.

Està previst que després del registre formal de la moció per apartar l’actual alcalde, Guijarro faci unes declaracions a les 12.30 hores i Albiol comparegui a la 13.