L’Ajuntament de Tortosa i l’Associació Catalana de Celíacs de Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de treballar conjuntament i impulsar actuacions que suposen una millora de la qualitat de vida de les persones afectades per la malaltia celíaca. La firma de l’acord ha tingut lloc en el marc de la Fira Alimentària Festast, on per primera vegada s’ha inclòs una àrea lliure de gluten. “Ja fa mesos que col·laborem amb l’Associació de Celíacs amb diverses accions, com el repartiment de caramels sense gluten a la Cavalcada de Reis o la xocolatada de festes majors, però pensem que calia fer un pas més i establir un mecanisme de col·laboració per fer campanyes i accions formatives i informatives”, ha manifestat l’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan.
Per la seva banda, la delegada de l’Associació de Celíacs de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Susanna Ferreres, ha destacat que Tortosa és el primer Ajuntament de les Terres de l’Ebre que signa un conveni amb l’entitat. “Crearem una comissió de seguiment per dissenyar les activitats que impulsem conjuntament i avaluar els diferents projectes”, ha dit Ferreres.
Entre les actuacions previstes, el conveni inclou l’elaboració d’un programa anual amb un calendari d’accions informatives, formatives, de divulgació i sensibilització sobre la malaltia celíaca; el desenvolupament d’un programa per a l’acreditació d’un nombre adequat d’establiments de restauració i comerç al detall que ofereixen productes sense gluten amb garanties; la col·laboració entre els tècnics del mercat municipal i l’Associació per detectar mancances quant a la manipulació d’aliments que posen en perill l’absència de traces de gluten; i l’Ajuntament recolzarà el projecte escoles de l’entitat de sensibilització del personal docent i des de la comissió de festes es vetllarà perquè en les festes i altres esdeveniments impulsats per l’Ajuntament hi hagi alternatives per les persones afectades per la malaltia.