Diumenge, 18 de maig de 2025
És notícia

L’esforç, la passió i la cultura local brillen als Premis Deltebre 2025

Avatar photo
En aquesta edició, un total de 1.602 veïns i veïnes han  participat en el procés de votació

El municipi de Deltebre s’ha vestit de gala per acollir una nova edició dels Premis Deltebre, un  esdeveniment que reconeix l’esforç, el compromís i la passió de les persones, entitats i agents  econòmics que fan créixer el municipi. En aquesta edició, un total de 1.602 veïns i veïnes han  participat en el procés de votació, escollint els 12 guardonats d’entre els 34 candidats  proposats.  

Segons l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el nostre “és un municipi sinònim de persistència,  d’orgull, de determinació i de valentia. Atributs que representen perfectament els 34 candidats  als premis”. Soler ha donat l’enhorabona als premiats i ha agraït “la seva tasca de contribució al procés de transformació de Deltebre, i a la millora de la qualitat de vida i del benestar dels  veïns i veïnes”.  

Els premiats i premiades d’aquesta edició 

En total, els premis Deltebre consten de 12 diferents categories i, en cadascuna d’elles, hi  havia tres finalistes, exceptuant en la categoria Delta de l’Ebre.  

En el cas de la categoria de Cultura, la premiada ha estat Maria Cinta Torné, que és  presidenta de la CIA Delta Teatre i ha estat actriu de moltes obres teatrals i ha contribuït, des  de fa molts anys, al món de la cultura i les arts escèniques al nostre municipi. 

Pel que fa al premi Esportiu, la candidata que ha rebut més vots per part de la ciutadania ha  estat Adriana Casanova, jugadora del RCD Espanyol i que ha estat convocada per la selecció catalana i espanyola. 

El premi a l’Enfocament Turístic l’ha guanyat el projecte Tast Clandestí, una proposta  enològica pionera a Catalunya que consisteix en un tast de vins on tot és sorpresa fins a l’últim  moment, sent una aventura sensorial, cultural i gastronòmica per iniciar-se en el món del vi. 

El premi Gastronòmic ha estat per al Restaurant Les Dunes, regentat per Sergi Piñol i ubicat  a Riumar. Les Dunes ofereix una cuina d’alt nivell tècnic que posar en valor el producte de  qualitat del nostre territori. 

El premi a l’Acció Empresarial ha estat per a Fresquet Pastissers, tres generacions  d’artesans que, des de 1953, han aconseguit consolidar la seva activitat i expandir-se en  quatre establiments del territori. 

El premi Jove ha estat per a Anna Mora, metgessa recent graduada per la URV, ha quedat  en la 29a posició a les darreres proves del MIR (exàmens d’especialització en medicina) entre  més de 13.000 aspirants de tot l’estat espanyol.

El premi a l’Acció Educativa ha estat per a El Cau, un centre de suport familiar que ofereix  acompanyament integral a infants i famílies, amb especialització en psicomotricitat, atenció a  la diversitat i desenvolupament del llenguatge. 

Pel que fa al Teixit Associatiu, el premi ha estat per a La Passió de La Cava, entitat cultural  amb més de 60 anys de trajectòria, que centra la seva activitat amb la representació de La  Passió de Jesucrist (sent l’única del Baix Ebre) o Els Pastorets i que, sota la direcció de Josep  Solà, ha representat Aquelles que donen testimoni, incorporant la visió femenina al voltant de  la vida de Crist. 

El premi a l’Acció Cívica ha estat per a Projecte Mestre Torres, associació que, en memòria  a la figura del mestre Josep Maria Torres, té com a finalitat la conscienciació social envers la  malaltia de l’Alzheimer i la recaptació de fons per afavorir la seva investigació. 

En relació amb la Trajectòria a l’Exterior, el premi ha estat per a Arantxa Casanova,  enginyera de telecomunicacions i doctorada en Computer Vision per la Universitat de  Montreal, ha treballat en empreses de renom internacional de l’àmbit tecnològic com Meta i  està desenvolupant la seva carrera professional en l’àmbit de la intel·ligència artificial  generativa a Califòrnia, els Estats Units. 

El premi Especial ha estat per a la Cooperativa de Dones Arrosseres del Delta de l’Ebre,  cooperativa arrossera formada per dones agricultores que s’ha especialitzat en el cultiu d’arròs  llarg aromàtic autòcton del Delta. 

Finalment, el premi Delta de l’Ebre ha estat, a títol pòstum, per a Jordi Gilabert, qui va ser  historiador, professor i activista del Delta de l’Ebre. Doctor en Història, va publicar diversos  estudis sobre la Corona d’Aragó i els atacs corsaris. Va destacar en la lluita per la preservació  del Delta i contra el Pla Hidrològic Nacional. També va guanyar el Premi de Narrativa Ribera  d’Ebre 2018 amb la novel·la Adellà del riu i va impulsar el blog Port Fangós dedicat a la història  i problemàtiques del Delta. La seva trajectòria el consolida com un intel·lectual compromès  amb la memòria, la cultura i la defensa del territori.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

UNNIC celebra 2 anys des de la seva posada en funcionament amb una festa plena d’activitats

Notícia següent

Troben el cadàver d’un home desaparegut a principis de febrer

Notícies relacionades