Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

La Ràpita inclourà els oficis vinculats a la pesca al repertori d’oficis artesans

Avatar photo

L’Ajuntament de la Ràpita va elaborar la memòria pertinent per iniciar els tràmits per incloure aquests oficis en el repertori, a petició de l’Associació d’Artesans de la Ràpita

La Ràpita aconsegueix que els oficis vinculats als arts de pesca s’integrin en el repertori d’oficis artesans de Catalunya. L’Ajuntament, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre va elaborar la memòria pertinent per iniciar els tràmits per incloure aquests oficis en el repertori. Els tràmits es remunten al 2016 quan l’Associació d’Artesans de la Ràpita va sol·licitar a l’Ajuntament l’adhesió dels oficis. A mitjans de setembre de 2017, la memòria va ser exposada davant la Comissió Sectorial de Promoció d’Artesania, qui va resoldre favorablement a la seva incorporació.

D’aquesta manera, aquests oficis esdevenen la quinzena família artesana de tota Catalunya, la darrera en ser creada, i de moment inclouen els oficis d’armador i remendadora (adobadors de xarxes), el de nanser o nansera i el de palangrer o palangrera, tot i que en el futur es podria ampliar amb altres oficis vinculats al sector.

Aquesta inclusió permet posar en valor una feina tradicional, de llarga tradició a la Ràpita, que més enllà de la seva valoració des d’una òptica folklòrica no gaudeix de cap reconeixement. D’aquesta manera, aquests professionals passen a tenir el reconeixement d’artesà. A més, pot permetre l’obertura de nous camins que ajudin a mantenir viu l’ofici a través de la innovació o el treball transversal amb altres oficis o disciplines, podent-hi oferir possibilitats per a la creació d’ocupació al municipi.

Aquesta adhesió es va publicar al DOGC del dijous 10 de desembre, per la qual s’afegeixen els oficis dels arts de pesca al repertori de famílies d’oficis artesans, creat l’any 2014 pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d’Empresa i Coneixement, ens que en regula l’artesanat català.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Tremp inicia una sèrie de tallers d’orientació digital cap al sector TIC

Notícia següent

Vilafranca engega la proposta familiar “Segueix el rastre dels tions de Sant Pau”

Notícies relacionades