Alcanar tanca el terme municipal pel pont de l’1 de maig

Un altre cap de setmana, i coincidint amb l’inici del pont de l’1 de maig, Alcanar bloquejarà els accessos principals als nuclis turístics del municipi. Durant els pròxims dies festius, la Policia Local d’Alcanar, amb el suport del cos de Mossos d’Esquadra, repetirà els controls amb la mateixa intensitat que les darreres setmanes.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, explica que a partir d’avui dijous i fins al pròxim diumenge es tornarà a “ampliar l’operatiu d’escamots a peu de carrer, situats als punts dels nuclis urbans on hi puga haver acumulació de persones, per exemple les superfícies comercials i carrers principals dels nuclis turístics”.

Roig, una vegada més, demana la col•laboració ciutadana per a detectar casos de residents que es vulguen instal•lar a les segones residències. De fet, “la Policia Local està en contacte constant amb els responsables de les associacions de veïns dels nuclis turístics per a localitzar i sancionar les persones amb segona residència al terme municipal que tinguen la intenció de desplaçar-se”, afegeix el batle.

A aquesta operació s’hi suma l’activació d’escamots de vigilància pels carrers de les urbanitzacions d’Alcanar Platja i controls a la rotonda dels Alfacs, amb l’objectiu de verificar que les persones que hi resideixen o hi transiten tenen la primera residència a la zona. A més, des del 30 de març tots els accessos secundaris a les Cases d’Alcanar estan tancats.

Simultàniament als operatius d’aïllament social, es mantenen les patrulles de vehicles policials pels carrers dels nuclis urbans per fer pedagogia sobre les noves mesures de desconfinament i requeriments en aquells casos que siga necessari.

“Per a portar a terme aquest conjunt d’actuacions primordials i necessàries, 17 agents de la Policia Local d’Alcanar doblen torns de dia i de nit per garantir només la circulació de persones amb primera residència al terme municipal i en aquells casos que siga totalment necessari”, recorda l’alcalde d’Alcanar.