La nevada deixa 30 centímetres a Roquetes, 24 a Falset i 23 a Tivissa

S'acumulen 15 centímetres a Sant Hilari Sacalm, 13 a la Coma i la Pedra, i 12 a la Pobla de Lillet i a la Llacuna

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La carretera d'accés a Falset completament nevada. ACN

El temporal Filomena ha deixat 30 centímetres a Roquetes (Baix Ebre), 24 a Falset (Priorat) i 23 a Tivissa (Ribera d’Ebre). Són alguns dels gruixos registrats per la Xarxa d’Observadors Meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya amb dades de les 13 hores. En el cas de Falset i Tivissa, són municipis per sota dels 400 metres d’altura. Roquetes, en canvi, ja està a 1.000 metres. A més, s’han acumulat 15 centímetres a Sant Hilari Sacalm (Selva), 13 a la Coma i la Pedra (Solsonès), 12 a la Pobla de Lillet (Berguedà) i a la Llacuna (Anoia), i 11 a la Granadella (les Garrigues). Són acumulacions ja sempre per sobre dels 500 metres.

La nevada ha arribat aquesta matinada començant pel sud i s’ha estès per bona part de Catalunya, especialment a Terres de l’Ebre i Ponent, però també a la Catalunya central.

A Lleida ha començat a nevar després de la mitjanit i ja cap a la matinada la neu ha anat agafant. També neva amb ganes a altres municipis del Segrià, com Alpicat o Aitona, i a bona part de les Garrigues, com ara a Torrebesses, Arbeca i Cervià, on el gruix acumulat ja s’apropa als 10 centímetres.

També ha nevat a Tona i a Vic (Osona), així com a Olot (Garrotxa). Pel que fa a la costa i les zones del prelitoral central, la cota continua al voltant dels 200 o 300 metres.

La neu ha cobert de blanc municipis com Els Guiaments (Priorat), Móra d’Ebre i Flix (Ribera d’Ebre) o la Riba i Aiguamúrcia (Alt Camp).

També ha emblanquinat en poblacions on és més habitual veure-hi neu, com ara Prades (Baix Camp) i Querol (Alt Camp).