ÚLTIMA HORA: Ercros tanca la seva fàbrica de Flix

L'empresa dona per acabada la seva activitat a la localitat després de 125 anys

Fàbrica de clor d'Ercros a Flix que va tancar el desembre del 2017

La direcció de l’empresa química Ercros ha informat que tancarà la seva fàbrica de fosfats de Flix, a la Ribera d’Ebre, l’1 de gener del 2023.

Per aquest motiu, s’ha convocat els representants sindicals per comunicar l’inici d’un procés d’acomiadament col·lectiu, segons recull el Diari de Tarragona.

La planta tancarà l’1 de gener i deixarà sense feina uns 50 treballadors en plantilla, però també prop de 100 treballadors més que estan subcontractats. La negociació amb els sindicats CCOO i UGT començarà el pròxim 18 de novembre.

La planta de fosfats era l’última que quedava d’Ercros a Flix, després del tancament de la seva planta de clor ara fa 5 anys.

Així, l’empresa dona per acabada la seva activitat a la localitat després de 125 anys per “impossibilitat de renovar els contractes de subministrament d’àcid clorhídric per la situació dels mercats i les perspectives d’evolució en els pròxims anys”, tal com fonts de l’empresa han explicat al Diari de Tarragona.

Malgrat tot, les negociacions col·lectives amb els sindicats i treballadors buscaran donar les millors condicions a qui perdi la seva feina.

Segons detallen, es negociarà per aconseguir recol·locar els treballadors o jubilar els que tinguin més edat, així com les millors condicions per a la resta de treballadors.