El PSC de l’Ebre demana actuar de manera urgent a les lleres dels barrancs

Joaquim Paladella assegura que “els efectes catastròfics dels aiguats de primers de setembre van posar en evidència la mala conservació de les lleres dels barrancs"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

“Som l’únic grup parlamentari que hem presentat una proposta de resolució, al debat de política, en defensa de les Terres de l’Ebre”. Així de contundent ha estat Joaquim Paladella, diputat al Parlament, en fer èmfasi a la Proposta de Resolució que ha presentat el PSC  per la qual s’insta al govern a actuar de manera urgent a les lleres dels barrancs.

“La gent de l’Ebre ens mereixem un tracte millor perquè tenim moltes coses a millorar si no volem continuar estant a la cua dels territoris, amb els consegüents efectes negatius que comporta”. Continua dient Joaquim Paladella.

“Els efectes catastròfics dels aiguats de primers de setembre van posar en evidència la mala conservació de les lleres dels barrancs per part de l’ACA, què és qui té les competències per actuar. Una situació que es va produint repetidament cada vegada que hi ha fortes precipitacions a l’Ebre”.

“La Proposta de Resolució del PSC insta al Govern a què l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) avaluï i revisi  els motius i problemes que es deriven de les tempestes, i les consegüents avingudes d’aigua que es produeixen a les comarques del Baix Ebre i del Montsià”.

“És necessari actuar de manera urgent per minimitzar els impactes negatius dels aiguats, donat què el canvi climàtic, irremeiablement, comporta episodis més freqüents de tempestes de pluja que malmeten infraestructures públiques i afecten destrosses de propietats privades amb el consegüent risc per la població”. “No podem esperar més, la Generalitat ha d’actuar, i no deixar a la gent abandonada a la seva sort” ha Reblat Joaquim Paladella.