Les Terres de l’Ebre i Ponent patiran menys la crisi econòmica per la pandèmia

Avatar photo

Es veuran menys afectades que la mitjana catalana pel pes del sector primari i de la indústria agroalimentària

La incidència  econòmica de la pandèmia de la COVID-19 podria ser menor a les Terres de l’Ebre i a les Terres de Ponent. Així ho constata un estudi de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV que analitza l’afectació de la pandèmia a nivell territorial (per comarques i àmbits territorials) en funció de la seua estructura sectorial. L’estudi pren com a punt de partida els sectors considerats essencials en estat d’alarma i que són, per tant, els que es veuen menys afectats per la situació d’aturada econòmica actual. També analitza el pes de la resta de sectors considerats menys essencials en cadascuna de les comarques i dels territoris del país.

A les Terres de l’Ebre i les comarques de Ponent, l’afectació mitjana comparada amb Catalunya, que tindria un valor d’un punt, seria de 0,71 i 0,68 punts, respectivament. En canvi, al Penedès, el territori més afectat, la xifra s’enlairaria als 1,16 punts. “Aquesta menor afectació a l’Ebre i a Ponent es deu principalment al pes que en aquests territoris tenen el sector primari i la indústria de l’agroalimentació”, apunta Juan Antonio Duro, director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV.

Assenyala, per contra, que els territoris que es veuran més afectats són aquells on el sector turístic i de serveis, com ara bars i restauració, tenen més presència, com apuntava la directora de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial, Mercedes Teruel, en un altre estudi.

Juan Antonio Duro identifica els següents àmbits d’activitat com a essencials: el sector primari; l’energia; les indústries agroalimentària, farmacèutica, química i electrònica; el comerç, el transport, els serveis d’informació i comunicacions, els serveis financers i els serveis públics. I ho fa a partir de les dades del PIB sectorial de l’IDESCAT, combinades amb les dades de l’Anuari d’Economia Comarcal del BBVA Research.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La Diputació reparteix 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció entre els ajuntaments

Notícia següent

Retorn a l’activitat a mig gas al polígon Riu Clar de Tarragona

Notícies relacionades