Es realitzen 260 PCR en el primer dia de cribratge als treballadors de PADESA

La participació en la primera jornada de cribratge ha estat del 95 %

Pla general dels treballadors de Padesa fent cua al CAP de Roquetes per fer-se el PCR arran d'un rebrot a l'empresa. ACN.

Avui dissabte s’ha realitzat la primera jornada de cribratge entre els treballadors del centre de producció PADESA al CAP de Roquetes. La participació en el dia d’avui ha estat del 95 % de les persones convocades, realitzant-se 260 PCR de les 274 programades. 

Actualment, el brot de Padesa compta amb 134 casos positius dels quals 12 corresponen a familiars. D’aquets 134 positius, 79 corresponen a un cribratge que va realitzar l’empresa pel seu compte en una sala específica de producció, la resta han estat detectats pel sistema d’atenció primària del territori. 

El cribratge als treballadors de PADESA que es realitza al CAP de Roquetes es fa sota la coordinació de la regió sanitària Terres de l’Ebre, amb el suport del servei de vigilància epidemiològica i amb la participació de l’Atenció Primària i Hospitalària de l’ICS Terres de l’Ebre, i el laboratori de l’ICS Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. A més, donada la tipologia dels treballadors de l’empresa es compta amb la participació de mediadors culturals de la Creu Roja. 

A més, com a mesura de prevenció s’ha recomanat que els fills de les persones que han estat cribrades no assisteixin a l’escola fins que no es tinguin els resultats i que es limiti al màxim la relació social. A més, l’empresa està realitzant tasques de desinfecció en el centre de producció. Demà continuaran els cribratges fins arribar als prop de 550 treballadors que s’han convocat.