Divendres, 4 d'abril de 2025
És notícia

L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic d’Amposta millora les dades anuals

Avatar photo
Adam Tomàs: “tota aquesta activitat es tradueix en unes dades extremadament positives de l’activitat econòmica de la ciutat”
blanç-sindicat-amposta

1.340 persones ateses per tots els serveis d’assessorament; 820 persones acompanyades a través del servei d’orientació; 33 cursos i accions de capacitació professional amb un total de 1.366 hores de formació i 338 persones formades; 303 llocs de treballs oferts i 220 persones amb lloc de treball, 358 empreses ateses i la gestió de prop de 600.000 euros d’ajuts econòmics destinats a empreses del territori.

Són alguns dels indicadors de l’activitat de l’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Ajuntament d’Amposta, ubicada a l’edifici del Sindicat des de fa justament tres anys. Aquest dijous al matí, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, acompanyat del regidor de l’àrea, Miquel Subirats, i de la coordinadora de l’àrea, Isabel Villalbí, han fet el balanç anual de l’activitat d’aquest espai que compta amb un equip humà de 15 persones i gestiona un pressupost d’1,5 milions d’euros.

“Tota aquesta activitat es tradueix en unes dades extremadament positives de l’activitat econòmica de la ciutat”, ha dit l’alcalde, tot recordant que “una de les obsessions que vam tenir fa prop de deu anys quan aquest equip de govern va entrar a l’Ajuntament d’Amposta va ser millorar tant les dades d’ocupació de les persones com també les implantacions empresarials en naus i terrenys industrials o en locals comercials buits”. “Del 2015 a ara hem reduït l’atur en al voltant de 700 persones, havent incrementat la població en unes 2.200 persones“, detalla Tomàs, “és una reducció percentual del 8% de l’atur, passant de quasi el 20% al 10,5% de taxa d’atur”. “Això ho hem aconseguit amb la col·laboració del sector privat i empresarial, així com també d’altres administracions públiques com la Generalitat de Catalunya”.

L’alcalde també ha posat en valor que el 2024, s’han derivat prop de 600.000 euros en ajuts a la contractació a les empreses locals i territorials i “convertir a Amposta en un pol d’atracció per a empreses i treballadors de fora de la ciutat i això ha fet també que en els últims anys hagin millorat també dades macroeconòmiques com el Producte Interior Brut; l’Índex Socioeconòmic Territorial, la Renda Familiar Disponible o el Valor Brut, que han crescut. “Tot això ha passat per què hi ha hagut un equip humà, tant polític com tècnic, que ha treballat per a passar”, ha acabat l’alcalde.

Per la seva banda, el regidor de Desenvolupament Social i Econòmic, Miquel Subirats, ha destacat el fet que el Sindicat s’ha convertit en una referència en l’àmbit territorial pel que fa al desenvolupament social i econòmic i que pel Sindicat acaben passant aquelles persones que tenen necessitats en el món laboral, tant les persones que busquen feina, les que volen emprendre el seu propi negoci com les empreses que volen ubicar-se a Amposta o les que volen contractar.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Catalunya oferirà tallers d’educació mediàtica als casals i centres cívics

Notícia següent
Trobada a Tarragona pel 80è aniversari de l'alliberament dels camps de concentració nazis

25 ajuntaments a Tarragona pel 80è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració nazis

Notícies relacionades