L’Ajuntament d’Amposta aprofitarà els fruits d’uns 200 arbres urbans per fer productes alimentaris per a entitats i col·lectius vulnerables. El projecte ‘Espigola i alimenta’ busca “reduir els residus, aprofitar la poda i lluitar contra el malbaratament alimentari”.
El durà a terme la Fundació Espigoladors i compta amb el suport econòmic de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que subvenciona el 74% dels 39.264,54 euros que costarà durant dos anys i que inclou el Pla Local de Prevenció de Residus.
A més de les olives i garrofes del Favaret, la Torre de Carrova, els voltants del cementiri o el parc dels Xiribecs, en una segona fase es plantejarà collir altres fruits com figues, magranes o ametlles.
El projecte compta amb el suport de l’Era – Comunalitat Urbana i l’Ateneu Cooperatiu, contempla activitats educatives i col·laboracions amb l’Escola Agrària o l’Institut Montsià. Amb la seva adhesió a la xarxa Urban(Eat)a, Amposta s’incorpora a una comunitat de ciutats compromeses amb la lluita contra el malbaratament alimentari i la promoció de viles comestibles i sostenibles.