Cribratge massiu a Vic els dies 9 i 10 de desembre

Es repetiran els testos ràpids d’antígens, unes proves gratuïtes destinades a persones majors de 16 anys que en menys de 20 minuts permeten obtenir resultats

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Una veïna de Vic mentre una sanitària li fa la PCR. ACN

La setmana que ve, el dimecres dia 9 i el dijous dia 10 de desembre, el Departament de Salut farà un altre cribratge intensiu i massiu a les dues carpes habilitades davant el CAP Nord i Sud de Vic. L’objectiu d’aquesta nova campanya serà el mateix que el del cribratge realitzat aquesta setmana: detectar el major nombre possible de persones positives asimptomàtiques i tallar les possibles cadenes de transmissió de la pandèmia. Entre dimarts i dimecres es van poder fer un total de 975 testos ràpids, entre els quals es van detectar 11 positius asimptomàtics.

El cribratge de la setmana vinent es farà dimecres 9 de desembre de 3 a 7 de la tarda; i dijous 10 de desembre de 10 del matí a 2 de la tarda, a les carpes del CAP Nord (plaça Divina Pastora, 6) i CAP Sud (passatge Pla del Remei, 10).

Els testos ràpids d’antígens permeten tenir resultats amb molta celeritat, ja que en menys de 20 minuts es pot saber si s’és positiu o negatiu. La població diana a la qual van dirigides aquestes proves, de caràcter gratuït, són persones majors de 16 anys asimptomàtiques. En el moment de fer-se el test cal facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si es té, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI).

La campanya forma part del pla de cribratges intensius que està portant a terme aquests dies Salut arreu de Catalunya. En el cribratge de Vic de la setmana que ve, un cop més es demana la màxima participació de la ciutadania per tal de poder obtenir el major nombre de resultats i així poder frenar l’expansió del virus, a pocs dies de Nadal. L’èxit d’aquest tipus de cribratges depèn, en gran mesura, d’una participació massiva.