Les Urgències de l’Hospital Universitari de Vic guanyarà un 30% d’espai

Les obres d'ampliació, amb un cost de més de 2 milions d'euros, començaran aquest mes de febrer i duraran uns 8 mesos

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

L’Hospital Universitari de Vic començarà aquest febrer les obres de reforma i ampliació de les Urgències que s’allargaran durant vuit mesos. El servei, però, no s’interromprà durant aquest temps. Amb una inversió de més de 2 milions d’euros que aporta el Servei Català de la Salut i el Consorci Hospitalari de Vic, es tracta de l’obra de major envergadura que s’ha fet mai al centre.

 

Unes millores que permetran ampliar un 30% l’espai d’Urgències amb 11 nous punts d’atenció. Es passarà dels 46 actuals a 57. La direcció del centre ha explicat que són conscients de les molèsties que ocasionaran, especialment de sorolls, a pacients i treballadors, però que es prendran mesures per pal·liar-les en la mesura del possible.

 

“Hi haurà pols, soroll i vibracions”, ha dit el director de Serveis, Jaume Castellano en referència als dos mesos d’obres de gran impacte que tenen per endavant. Amb tot, però, estan convençuts que el resultat final serà molt positiu. La zona d’Urgències passarà dels 1.400 m² actuals a tenir-ne uns 450 m² més, a banda de la remodelació interior en uns 400 m² més.

 

La data exacta de l’inici d’obres no se sap amb exactitud, però serà el 13 de febrer a tot estirar. Aquest dilluns representants del centre hospitalari han exposat els detalls tècnics d’unes obres que han qualificat de “necessàries”. La cap d’unitat d’Urgències, Visi Garcia-Mota, ha subratllat que calia separar millor l’àrea d’atenció i diferenciar per exemple els usuaris infantils dels adults i a la vegada, disposar d’espais adaptats i funcionals.

 

Així, la remodelació permetrà millorar els accessos, fer més àmplies les sales d’espera i més funcionals i còmodes els espais de treball. La nova distribució també permetrà crear zones diferenciades segons el tipus de pacient com són les urgències pediàtriques, les de salut mental i els pacients en observació.

 

Pel que fa al detall de les obres, la part més gran serà la construcció d’un nou mòdul de 49 x 10 metres, annex a les actuals instal·lacions, on hi haurà cinc boxes pediàtriques amb sala d’espera pròpia i 5 boxes d’observació amb bany. Tot, amb vista a un pati anglès amb ventilació i il·luminació natural. Fins ara, només hi havia 2 boxes específiques per a infants.

 

“Aquesta serà la primera fase de l’obra i la més delicada”, segons el cap de Serveis, Jaume Castellano. Les Urgències estan a la planta -1 de l’Hospital, de manera que per construir aquesta ampliació caldrà perforar el subsol i aixecar un tram de calçada que es troba davant de Consultes Externes. El cap de Serveis ha alertat que les obres generaran molt de soroll, “perquè cal picar roca”. També algunes vibracions.

 

Les molèsties per les obres, que també modificaran el sentit del trànsit a l’exterior de l’hospital, també podrien tenir repercussió a altres àrees del centre que són properes a Urgències com els laboratoris o els quiròfans.