El Bages se suma al servei de mobilitat elèctrica compartida

El vehicle es podrà llogar per hores o dies

El vehicle de ‘carsharing’ amb representants de Som Mobilitat, Montepio i l’alcalde de Manresa. ACN

La comarca del Bages s’ha incorporat al servei de mobilitat elèctrica compartida de la mà de mútua Montepio i de la cooperativa Som Mobilitat. En concret, Montepio ha adquirit un vehicle 100% elèctric que es podrà llogar per hores o per dies i es gestionarà a través d’una app mòbil. El servei el poden fer servir els majors de 22 anys que siguin socis de Som Mobilitat o de Montepio. En aquests moments, la cooperativa Som Mobilitat té una quarantena de vehicles distribuïts per diferents zones de Catalunya, des de ciutats grans fins a pobles més petits. A la Catalunya Central ja existeix aquest servei a Vic amb un total de 7 vehicles, 4 de la UVic i 3 de l’Ajuntament.

El servei de mobilitat elèctrica compartida o ‘carsharing’ funciona a través d’un lloguer per hores o dies d’un vehicle compartit, que es gestiona a través d’una aplicació mòbil. La cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat compta amb una quarantena de vehicles repartits per tot Catalunya i ara n’incorpora un a Manresa a través del conveni que ha signat amb Montepio.

El vehicle el podran fer servir els majors de 22 anys que siguin socis de Som Mobilitat o de Montepio. Els preus van des de 4 euros l’hora fins a 40 euros el dia. El servei ja està en funcionament a ciutats com Barcelona, Mataró, Terrassa, Vic, Olot o Girona. Arnau Vilardell, un dels fundadors de la cooperativa, explica que la seva aposta és arribar a les grans ciutats, però també a territoris més petits i deixa clar que l’objectiu és “demostrar que és viable un servei de ‘carsharing’ mogut amb energies renovables”.

La idea és que la flota de vehicles de Manresa es vagi incrementant si el servei funciona, ja sigui perquè Montepio adquireix més vehicles o perquè s’hi sumen altres institucions com l’Ajuntament de Manresa. De fet, aquesta és una de les línies de treball de Som Mobilitat, que té convenis amb alguns ajuntaments com el de Vic perquè posin a disposició del públic els seus vehicles. En aquest cas, el cotxe està disponible per al lloguer les hores que el personal del consistori no el fa servir.

De la seva banda, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha dit que la pandèmia ha fet més evident que mai la necessitat per tirar endavant projectes que fomentin la lluita contra el canvi climàtic i ha posat en valor que “la suma de petits canvis és el que ens farà arribar al canvi de model”. Totes les decisions sumades ens ajuden a combatre aquesta situació”, apunta Aloy.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mataró instal·larà les primeres càmeres de videovigilància

Notícia següent

Lloguen una finca de 170 hectàrees al Pla de Santa Maria per fer-hi un parc fotovoltaic

Notícies relacionades