Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

Manresa retirarà aquest 2023 les polèmiques “gàbies” del parc Vila Closes

Avatar photo

Els treballs costaran 250.000 euros i també es faran millores en el paviment, la vegetació i el mobiliari

L’Ajuntament de Manresa i la Comissió Ciutadana del Parc Vila Closes han presentat aquest dimecres el projecte per remodelar el parc dedicat al pintor manresà Josep Vila Closes. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha explicat que està previst que el projecte es pugui licitar a la primavera i que, per tant, “el gruix” de les obres estigui llest aquest 2023. El projecte té un cost de 250.000 euros, que estan incloses al pressupost de la institució.

El gruix de les obres consistirà en la retirada de les estructures centrals d’acer, conegudes popularment com a gàbies. Aquesta actuació ja es va pactar l’any 2011 amb els veïns i, de fet, va ser ratificada en una consulta popular on hi van votar més de 750 persones. D’acord amb els veïns, però, es retiraran tres de les quatre cares de cada estructura metàl·lica, i se’n mantindrà una, amb la voluntat de no perdre la vegetació que actualment tenen.

 

El regidor de Mobilitat i Projecte Urbans, David Aaron López, ha detallat que el projecte de remodelació no inclou només la retirada de les estructures, sinó que també es farà un nou enllumenat i també es plantaran arbres, se substituirà el mobiliari en mal estat i es posarà un nou paviment, nova gespa i una nova instal·lació de reg. La proposta d’actuació afecta una superfície de 2.461 metres quadrats.

 

Actuacions de millora aprovades pels veïns en un referèndum

L’actuació forma part de l’acord subscrit el 2011 entre l’Ajuntament de Manresa i la Comissió Ciutadana del Parc Vila Closes per donar resposta a les queixes veïnals sobre l’espai. Es va encarregar un projecte de millores que va ser ratificat pels veïns en un referèndum que es va celebrar l’octubre de 2012, on la majoria de veïns van votar a favor dels canvis. Es va acordar que les obres es farien per fases i que es tindria en compte la disponibilitat pressupostària. La proposta de millora preveia un total de 15 intervencions, que s’han anat executant per fases. L’agost del 2013 es va retirar l’estructura metàl·lica més propera a la llar d’infants L’Espurna, però, des d’aleshores, no se n’havia retirat cap més.

Els veïns s’han mostrat molt satisfets perquè finalment s’acabin les actuacions de millora en aquest parc. “Estic segur que si Josep Vila Closes veiés avui l’estat del parc diria que li traguessin les seves lletres d’aquí, però amb les modificacions que farà l’Ajuntament, que dignificarà el parc, tornarà a estar content perquè també serà el parc que ell havia somiat”, ha expressat el secretari de l’associació, Víctor Feliu.

 

Des de la Comissió del Parc Vila Closes han lamentat que durant molts anys no s’hagi actuat al parc, ja sigui per “manca de pressupost, però també per no haver-hi hagut gaire interès per part dels equips d’urbanisme”. Ara, però, el portaveu de la Comissió, Ignasi Segon, s’ha mostrat molt satisfet que el govern municipal hagi decidit apostar-hi: “Com a Comissió arribem a una situació de punt i final. Ara trobem sentit a la tasca que hem fet fins ara”. De fet, Segon ha avançat que, amb l’anunci de l’Ajuntament de completar la remodelació del parc, ja dissolen la comissió de seguiment.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + 11 =

Notícia anterior

Alcarràs renova els elements de joc de tres parcs infantils de la localitat

Notícia següent

Instal·lació de reg automatitzat a Les Borges per estalviar aigua

Notícies relacionades