Manresa enllesteix diverses millores al cementiri municipal prèvies a la celebració de Tots Sants

Durant aquesta setmana i fins al 2 de novembre, s’amplien els horaris de visita al cementiri, que serà obert de 9 del matí a les 18.30 h de la tarda

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Quan manca una setmana per a la celebració de la festivitat de Tots Sants, l’Ajuntament de Manresa ha finalitzat un paquet important de millores realitzades les darreres setmanes a les instal·lacions al Cementiri Municipal, unes actuacions que han tingut un cost total de 42.355 euros, adreçades a resoldre mancances que hi havia i millorar-ne el manteniment d’altres aspectes pendents.

Els principals treballs realitzats han consistit en la millora dels sostres a l’espai de les capelles; la impermeabilització amb tela asfàltica autoprotegida de la coberta del pavelló de Santa Agnès i de la coberta del pavelló de Sant Maurici – capella 20; la renovació de bancs per seure espais interiors, l’ampliació de l’espai del cementiri musulmà amb la construcció de deus noves sepultures; la millora del paviment de material granular en espais de connexió entre zones del recinte i diversos treballs de millora de la pintura, la jardineria i l’arbrat.

Ampliació d’horari del cementiri i reforç del servei de bus per Tots Sants

L’Ajuntament de Manresa ha ampliat, des de divendres passat i fins al 2 de novembre, els horaris del cementiri de Manresa amb motiu de Tots Sants. L’equipament municipal obrirà de 9 del matí fins a les 18.30 h de la tarda, amb l’objectiu de facilitar a la població la visita als seus difunts.

Sagalés, l’operador de la línia del servei de transport públic interurbà Manresa – Sant Joan de Vilatorrada, farà un reforç en el servei de bus, complementari del servei normal, amb el següent recorregut: Plaça Valldaura, Plaça Infants, Pompeu Fabra, Francesc Moragas, Els Panyos  i Cementiri. De retorn farà parada a Cementiri, Muralla de Sant Francesc  i Plaça Valladura. El servei es farà de 9 a 13.30 h. i de 15 a 19, amb una freqüència de pas de 30 minuts.

Així mateix, la Línia Festius de Bus Manresa farà la parada “Pont Nou”, propera al cementiri. L’horari de servei és de les 8.10 a les 22.40 h, amb freqüència de pas de 60 minuts.

Oficis religiosos

Després que l’any passat la pandèmia no va permetre celebrar els oficis religiosos per Tots Sants (1 de novembre) i el Dia dels Difunts (2 de novembre), enguany es recuperen aquests actes.

Dilluns dia 1, a les 12 del matí, es farà missa celebrada per Mn. Joan Hakolimana, rector de la Parròquia de Santa Maria de la Seu de Manresa, amb la participació de la Capella de Música de la Seu.  Dimarts 2 de novembre, a les 16.00 h,  també es farà missa de difunts celebrada per Mn. Joan Hakoliman. En cas de pluja, els oficis religiosos quedaran suspesos.