Absolt un professor de primària acusat d’abusar de quatre alumnes

En dubtar-se del "biaix sexual" dels seus actes

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Audiència Provincial ha absolt d’un delicte d’abusos sexuals a menors a un professor de sisè de Primària d’un col·legi madrileny en entendre que els actes descrits per les nenes en el judici “no tenen un inequívoc contingut o biaix sexual”. Per això, els magistrats de Madrid no han “arribat a la certitud que l’acusat els realitzés amb la finalitat de satisfer apetències sexuals”.

Així consta en una sentència, en la qual els magistrats acorden exonerar al docent. El lletrat que porta a dues de les famílies estudia ara com ara un possible recurs per a impugnar l’absolució, segons ha assenyalat a Europa Press.

En el judici, celebrat a porta tancada el setembre passat, l’ara absolt es va limitar a demanar perdó a les famílies. Davant el jutge instructor, va reconèixer haver realitzat “natjades” a les menors en un context d’acostament afectuós dins de l’àmbit escolar però sense ànim libidinós.

Els actes narrats per les menors, reconeguts en tot moment per l’acusat, van tenir lloc en classe o al pati, en presència d’altres alumnes, i bàsicament consistien en petons en les galtes i a les mans, murmuris a cau d’orella de “frases innòcues”, palmades en el cul “d’un sol toc, per sobre de la roba i que anaven acompanyades de l’expressió ‘vingui tira’, perquè (les nenes) es moguessin”.

“Si els actes no es presenten com d’inequívoc contingut sexual és habitual, per a acreditar tal caràcter, atendre l’ànim de l’autor, ja que aquest ànim serveix per a constatar la naturalesa sexual del comportament”, recull la decisió judicial.

Agrega que aquest extrem que en cap cas ha quedat acreditat al llarg del judici “davant la insuficiència de les circumstàncies objectives del tocament perpetrat per a explicar per si soles el seu caràcter sexual”.