Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

Igualada obre el termini per demanar subvencions a les empreses

Avatar photo
En aquests últims quatre anys s’han atorgat ajuts a un total de 164 empreses de la ciutat

El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Marcé,  ha presentat aquest dimecres els ajuts ordinaris per a les empreses d’Igualada  que, des del 12 de juny fins al 15 de setembre, l’Ajuntament posa a disposició  de les empreses de la ciutat. Unes línies d’ajut que ja s’han aprovat al ple i que  enguany donen un especial impuls a l’àmbit de comerç per incentivar millores i  renovacions en els seus locals.

Abans, però, Marcé ha repassat les dades dels ajuts atorgats en els darrers  quatre anys en què l’Ajuntament d’Igualada ha donat suport a un total de 164  empreses amb aquestes línies d’ajuts que es reediten any rere any. En aquest  sentit, el regidor ha posat en valor les 83 empreses de nova creació que s’han  beneficiat d’aquests ajuts i ha explicat que “es tracta d’una línia de suport a les  empreses molt necessària i que l’Ajuntament mantindrà per seguir fomentant la  creació de noves empreses i l’emprenedoria a la nostra ciutat”.

En aquests quatre anys, 45 empreses s’han beneficiat de la línia d’ajuts per la  de creació de plans estratègics. Per Marcé aquesta línia ha estat tot un èxit, sobretot per mitigar els efectes de la Covid. Marcé ha destacat que “hem  aconseguit que 45 empreses elaboressin plans a mitjà termini, un exercici importantíssim per impulsar i millorar qualitativament la seva competitivitat, hem vist empreses que han augmentat el nombre de treballadors en poc temps, que han millorat les seves expectatives de futur i que s’han obert a nous mercats expandint horitzons”.

Marcé també ha detallat que aquesta línia ha anat perdent intensitat i demanda en els últims anys i per aquest motiu, des del departament de Dinamització Econòmica, s’ha apostat per incrementar els ajuts a comerços que des de fa dos anys han tingut una gran acceptació i demanda amb un total de 22 empreses d’aquest sector que s’hi ha acollit.

 

Ajuts per modernitzar i reformar els comerços

La principal novetat dels ajuts d’aquest any l’ampliació de la línia d’ajuts als  comerços que contempla la modernització d’aquests establiments en aspectes com ara la seguretat, l’accessibilitat, la digitalització o els aspectes relacionats amb l’eficiència energètica com ara la il·luminació dels aparadors i dels  interiors.

Marcé ha remarcat que des de l’Ajuntament es vol “seguir contribuint i potenciant un model de comerç de proximitat fort i competitiu que està el dia i ofereix la seva millor cara a la ciutat”.

També s’obrirà una tercera línia d’ajuts per a la protecció dels aparadors dels  comerços del centre durant els correfocs, un ajut que permetrà implementar  mesures de protecció com ara lones als vidres per protegir-los dels efectes de  les guspires.

Marcé ha volgut destacar, també, el treball dels equips de tècnics i de juristes de l’Ajuntament d’Igualada que han aconseguit agilitzar els tràmits de les sol·licituds i escurçar al màxim els terminis de resolució dels ajuts per donar com més aviat millor l’import atorgat.

El pressupost proposat per l’Ajuntament d’Igualada és de 85.000 euros,  distribuïts de la manera següent:

  • Línia A: subvencions per a empreses de creació recent: 25.000 euros.
  • Línia B: subvencions per ajudar els establiments comercials i de serveis a la  millora dels seus establiments: 30.000 euros.
  • Línia C: subvencions per a l’obtenció de lones protectores per aparadors: 30.000 euros.

Les quantitats destinades a cada línia poden traspassar-se a les altres si no hi  hagués prou demanda en una d’elles i se superés la demanda en una altra de les línies d’ajuts.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Arriben els concerts d’estiu de l’Escola de Múscia del Morell

Notícia següent

Aprovada definitivament la llei d’amnistia: 177 vots a favor i 172 en contra

Notícies relacionades