Igualada engega una campanya de civisme i sensibilitat pel medi ambient a les escoles

Avatar photo

L’Ajuntament d’Igualada ha engegat una campanya de civisme centrada en la  prohibició de llençar bosses d’escombraries dins de les papereres, una mala pràctica que darrerament s’ha detectat en diferents punts de la ciutat. Així, s’ha començat amb uns tallers per a nens i nenes amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de  separar els residus i les conseqüències de males pràctiques com aquesta. 

La primera xerrada ha tingut lloc aquest dilluns 27 a l’escola Gabriel Castellà amb els alumnes de primària i se seguirà amb altres escoles. En els tallers s’explicarà als nens  i nenes on va cada residu i la importància de fer-ho bé.  

En el marc de la mateixa campanya, s’ha editat un full explicatiu on s’explica la  prohibició de llençar bosses d’escombraries a les papereres i la sanció de fins a 400  euros que suposa fer-ho

A més a més, cal destacar que els tallers a l’aula es reforçaran amb la campanya de repartiment de bosses de selectiva, bujols airejats (per a l’orgànica) i bosses  compostables. L’endemà dels tallers, aquest dimarts, les agents cíviques han estat  davant de l’escola Gabriel Castellà repartint bujols i informant sobre el reciclatge i les problemàtiques associades a l’abandonament de bosses d’escombraries a les  papereres. Continuant amb la campanya, dijous estaran al passeig Verdaguer davant  de l’escola Mowgli. El mes d’abril les agents començaran a repartir el dijous 13 al  Passeig de les Cabres davant de l’escola Mare del Diví Pastor, dimarts 18 davant de  l’Acadèmia Igualada, dijous 20 a la Plaça Pompeu Fabra al costat de l’escola Jesús  Maria, dilluns 24 davant de l’escola Emili Vallès i dimecres 26 a la Plaça Castells  davant de l’Escola Pia i l’Escola Àuria com a final del desplegament de la campanya  davant de totes les escoles. 

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, explicava que “totes les accions que s’estan duent a terme a la ciutat tenen com a objectiu fomentar el reciclatge i donar a conèixer  les millores que suposa per al medi ambient fer-ho bé, el cost ambiental i econòmic  que suposa. I és que per cada kg de residu no separat, es genera l’emissió de 637 g.  de CO2 a l’atmosfera”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou adjudica les obres d’adaptació de l’Estadi de Futbol municipal

Notícia següent

Constantí i la Cambra de Tarragona col·laboren per fomentar l’emprenedoria al municipi

Notícies relacionades