El Museu de Manresa inaugura una exposició dedicada a la tasca de recerca arqueològica

La mostra serà inaugurada aquest dissabte a les 19h en el marc de la Festa Major de Manresa

El Museu de Manresa inaugurarà aquest dissabte, 27 d’agost, en el marc de la Festa Major, la Descoberta número 32, “Arqueologia i excursionisme”, dedicada al centenari del Centre Excursionista de Montserrat i a la seva tasca de recerca arqueològica.

La inauguració d’aquesta nova edició de les Descobertes, dedicades a la divulgació del fons ocult del museu, serà a les 19h, a la sala d’exposicions del claustre del Museu. Anirà a càrrec de la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament, Anna Crespo Obiols; de l’historiador Francesc Roma i Casanovas; i del director del Museu de Manresa, Francesc Vila Noguera.

Durant els primers anys del Centre Excursionista Montserrat (CEM), van ser particularment importants les exploracions arqueològiques que es van dur a terme al Bages, com la del jaciment iberoromà de Boades, un dels més importants de Catalunya. La mostra ofereix una selecció dels materials trobats durant els anys 30 a aquest jaciment, des de ceràmica de luxe fins a objectes de treball de la vil·la romana, i posa en valor la important tasca de preservació del patrimoni duta a terme per l’entitat.

A més, en la mateixa exposició, el públic trobarà una selecció de jocs amb què jugaven els nens i nenes romans, alguns dels quals molt semblants als actuals. El mateix dissabte, de 19 a 20.30h, infants i famílies podran descobrir els jocs romans a través de diferents activitats, dinamitzades pel CAE.

L’exposició “Arqueologia i excursionisme” es podrà veure fins al 16 de setembre, de dimarts a divendres, de 10h a 14h. El diumenge 28 i el dilluns 29 d’agost, amb motiu de la Festa Major, també es podrà visitarà en el mateix horari. Està organitzada pel Museu de Manresa i l’Associació del Museu Comarcal de Manresa.