Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Arriba la 19a cantata escolar a Igualada

Avatar photo

Aquest any s’interpretarà l’obra “Història de tres Locomotores” amb els trens com a protagonistes

Aquest pròxim dilluns, 27 de març, l’alumnat de 4t de primària de les escoles  igualadines es trobarà de nou a la pista d’hoquei de les Comes, per dur a terme  la dinovena edició de la cantata escolar, que com cada any organitza el  Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada amb la col·laboració  de l’Escola/Conservatori Municipal de Música i el suport de les escoles  municipals d’Art i Teatre.

Es tracta de la primera edició que, després de tres anys, ja s’ha pogut treballar  amb total normalitat sense estar pendents de les mesures sanitàries.

 

La cantata d’aquest any porta per títol “Història de tres Locomotores”, una obra que promet ser moguda i amb molta marxa, perquè parla de màquines de tren.  Un tren exprés, un tren correu i un tren de vapor que, d’un dia per l’altre, van  decidir que en comptes de fer els seus trajectes habituals anirien a córrer món. La música, d’estil jazzístic, és de Reimund Hess, el text de la narració és de  James Krüss i la traducció és de Maria Martorell i M. Dolors Bonal.

A la cantata hi participarà l’alumnat de les escoles: Acadèmia Igualada, Ateneu  Igualadí, Dolors Martí, Emili Vallès, Escola Mowgli, Escola Pia, Escolàpies  Igualada, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Institució Igualada, Jesús-Maria,  Mare del Diví Pastor, Maristes Igualada, Monalco, Ramon Castelltort. Prop de  600 cantaires. També hi participarà un cor de l’Escola Municipal de Música i  alumnat de l’Escola Municipal de Teatre que es farà càrrec de la narració.

 

A més de les cançons, les famílies dels cantaires podran gaudir dels elements  plàstics que han fet els seus fills i filles per il·lustrar algunes escenes de la  cantata. El programa de mà l’ha dissenyat i maquetat una alumna de l’Escola  Municipal d’Art i com ja és habitual, la cantata estarà acompanyada per un  conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola/Conservatori  Municipal de Música d’Igualada.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un dentista enverina la mare dels seus fills per començar una nova vida amb l’amant

Notícia següent

Francesc Blasco, Candela Jové i Marc Moncunill, números 6, 7 i 8 d’ERC a Valls

Notícies relacionades