Cartell A Cel Obert 2018 (Maria Bernard).

Aquest any el festival es celebrarà el 6, 7 i 8 d’octubre. Comptarà amb 8 instal·lacions, 5 per concurs, 2 artistes convidats i 1 instal·lació col·laborativa realitzada amb les escoles com a novetat. El divendres la tarda, el dia de la inauguració, es realitzarà una visita comentada pels creadors de les instal·lacions. La resta del cap de setmana es realitzaran diferents visites guiades per part de l’organització.

PROJECTES GUANYADORS:

Cristina Bestratén i Maria Bernad,organitzadores del festival han rebut propostes de 12 països diferents. D’aquestes, es van seleccionar 15, que van passar a realitzar una segona entrega de la seva obra, més detallada i dels quals es van escollir els 5 projectes guanyadors. El resultat és el següent :

– Pati del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria:
Through the looking-Glass d’Ángel Enrique Cuadrado González i Lucía Heras Molina de Estudio New:Old.

– Pati de Sant Jordi i Sant Domènec:
Reflexions, de Marius Domingo Urbaneja i Manuel Pérez Saavedra .

– Pati de Sant Jaume i Sant Maties:
Globoverd, de Sergi Arbusà Amoròs de Penique Productions (Aquests artistes són tot un referent dins del món de l’art efímer, són molt reconeguts internacionalment).

– Pati del Palau Montagut:
Out of neither, de Víctor Solanas-Díaz .

– Pati del Convent de Sant Joan de Jerusalem:
Punts de vista, de Meritxell Solé Figueras i Jordi Martínez Piñol de 1000 arquitectures .

PROJECTES DELS ARTISTES CONVIDATS I INSTAL·LACIÓ DE LES ESCOLES:

– Els artistes convidats són:
1- Grup d’investigació d’arquitectura, Energia i Medi Ambient de la Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona – UPC. (Artistes convidats fruit de l’intercanvi d’artistes de la Xarxa Transversal i que realitzaran l’obra al pati del Palau Despuig).
2- Col·lec, és un estudi format per un equip de creatius, investigadors i engenyiers que busquen l’armonia entre l’art i la tecnologia creant experiències úniques a través de la participació en instal·lacions interactives. (Artistes convidats per l’organització d’A Cel Obert i que realitzaran l’obra al pati del Museu de Tortosa).

– Respecte a la instal·lació col·laborativa amb les escoles:
Aquest any, i com a novetat, es realitzarà una vuitena instal·lació col·laborativa amb la participació de diferents escoles de la ciutat, amb l’objectiu d’apropar l’art i el valor del patrimoni a tots els públics i en especial, als més petits. ” Per realitzar aquesta instal·lació col·lectiva comptarem amb la col·laboració de 7 centres educatius de Tortosa amb una participació de més de 1600 alumnes”.

INFORMACIÓ SOBRE ELS PROJECTES EN GENERAL:

– Les propostes guanyadores ens permetran experimentar amb “la perspectiva” (el tema d’aquest any del Festival).
– Totes les obres busquen sorprendre el visitant, al mateix temps que demanen que s’interactuï amb elles, convidant a l’experimentació i a la reflexió.
– Per fer-ho, utilitzen els jocs visuals, els anamorfismes, efectes que provoquen distorsió de la realitat, etc.
– La majoria d’obres reclamen l’atenció del visitant, la seva interacció.

-A Cel Obert ,fa una crida a voluntaris que vulguin participar en aquesta edició. Ser major de 16 anys i la il·lusió són els únics requisits. Hi ha diferents maneres de col·laborar, explicades a la web del festival: http://www.acelobertfestival.cat/voluntaris/ Poden inscriure’s fins el 22 de setembre.


Cristina Bestratén i Maria Bernad
Organització del festival d’intervencions efímeres A Cel Obert
www.acelobertfestival.cat