Dimecres, 18 de juny de 2025
És notícia

El govern d’Illa es compromet a potenciar Roquetes i l’Observatori de l’Ebre

Avatar photo
L’eclipsi total de sol que hi haurà el 12 d’agost de 2026 serà “una gran oportunitat” per donar a conèixer el municipi i l’equipament científic
Salvador Illa i l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia

Compromís rotund amb Roquetes i l’Observatori de l’Ebre. El pas aquest dissabte del president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, per la ciutat ha servit per constatar l’aposta del Govern per potenciar un dels principals emblemes i actius del municipi, referent en la recerca científica al país.

L’alcalde, Ivan Garcia, ha rebut i acompanyat Illa durant la seva estada a la localitat, després d’escollir Roquetes com un dels punts de parada en la primera visita institucional que fa a les Terres de l’Ebre des de la seva investidura. Tanmateix, la trobada ha comptat amb la presència de la consellera de Recerca i Universitats, Núria Montserrat.

 

L’eclipsi de 2026, “una gran oportunitat”

Salvador Illa s’ha referit a l’eclipsi total de sol que hi haurà el 12 d’agost de 2026 com “una gran oportunitat” per donar a conèixer entre el gran públic Roquetes i l’Observatori de l’Ebre. “Aquest serà un lloc d’observació privilegiat a nivell mundial”, ha afirmat el president de la Generalitat, qui ha deixat testimoni de la seva visita amb la signatura del llibre d’honor de la ciutat, al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Al seu torn, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha volgut agrair la predisposició de la Generalitat per “continuar la tasca iniciada en anys anteriors pel Govern”, amb una voluntat ferma de trobar vies i engegar accions per la dinamització de l’Observatori de l’Ebre, a través de la seva obertura al turisme. A més, el batlle roquetero ha obsequiat Illa amb una peça commemorativa del 175è aniversari de la ciutat.

A la vegada, també han assistit a l’acte el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Joan Castor, el secretari general de Recerca i Universitats, Oriol Escardibul, i la resta de membres del consistori roquetenc.

 

Més de 120 anys de lideratge científic a Catalunya

Posteriorment, el president Salvador Illa, l’alcalde Ivan Garcia i la consellera Núria Montserrat s’han traslladat fins a l’Observatori de l’Ebre, centre de referència amb més de 120 anys d’història, dedicat a l’estudi i monitoratge del geomagnetisme, l’aeronomia, l’activitat solar i sísmica, la hidrologia i el canvi climàtic.

Allí, de la mà del director en funcions de les instal·lacions, David Altadill, el president ha conegut la Sala Landerer i la seva magnífica rosa dels vents de marbre, així com el tresor en forma de Biblioteca majestuosa que alberga el cor de l’edifici, amb llibres, obres i instruments d’observació i experimentació únics, que doten l’Observatori de l’Ebre d’un patrimoni de valor incalculable. La clara evidència i el millor argument per posar fil a l’agulla i treballar conjuntament en la conservació i promoció d’un espai excepcional per a les Terres de l’Ebre i Catalunya.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova jornada de tempestes a Catalunya amb risc de calamarsa i pluges intenses

Notícia següent

Canvi a la CUP de Reus: Arnau Martí fa un pas al costat i deixa l’acta de regidor

Notícies relacionades