Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

El Port consolida el seu lideratge agroalimentari a la Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa

Avatar photo

La infraestructura tarragonina mou una mitjana de 5M t anuals d’aquest tipus de mercaderia

El Port de Tarragona va estar present el passat divendres a la Borsa Interpirinenca de
Cereals de Mollerussa, un punt de trobada de referència del sector que se celebra en
el marc de la Fira Agrícola de Sant Josep, un certamen centenari que té lloc durant tot
el cap de setmana. Aquesta borsa reuneix representants dels importadors, productors,
grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers i
usuaris de diferents llocs d’Espanya, França i Rússia, entre d’altres.

Es tracta d’un certamen amb molta tradició (enguany arriba a la 17a edició) on es
presenten les últimes novetats i tendències i on els participants fan contactes i
intercanvis comercials. Paral·lelament al certamen agrícola i ramader, es desenvolupa
cada any un ampli i interessant programa de jornades tècniques.

Els objectius del Port de Tarragona en aquesta trobada són augmentar la quota de
mercat dels productes agroalimentaris de la infraestructura tarragonina entre els ports
espanyols i de la Mediterrània, consolidar el lideratge del Port en aquest sector,
incorporar en l’estructura de tràfics nous productes a dojo i consolidar les exportacions
de bestiar viu.

5M de tones anuals
El Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productes
agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitat
econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la
importació.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de
Tarragona, tant pel seu volum, uns 5M de tones anuals de mitjana, com per les
importants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona.

Importació per abastir un important hinterland
El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors
com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució d’aquests productes
abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de
Navarra i de l’est de Castella, on es fabrica el 40% del total de producció de pinsos
d’Espanya.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a
les zones on es fabriquen els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques
de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

Les empreses productores de pinsos estan ubicades al hinterland del Port de
Tarragona, concretament a la vall de l’Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port de
Tarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a la
ramaderia catalana, essent el primer port de l’Estat en quant a tràfic de cereals i
farines i també de pinsos i farratges.

El Port de Tarragona és un dels dos ports espanyols de la Mediterrània autoritzats pel
Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient per a la càrrega i transport
de bestiar viu. Des que va començar aquest tràfic l’any 2012 i fins avui s’han mogut
1.114.670 caps de bestiar, un 70% de la cabana de bovins catalana.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Celebració del desè aniversari de Dones d’Empresa a Sitges

Notícia següent

‘Parlàvem d’un somni’ commemora el centenari de Maria Aurèlia Capmany a Lleida

Notícies relacionades