Celebració del desè aniversari de Dones d’Empresa a Sitges

120 dones s’apleguen en la celebració d’aquest col·lectiu, que té l’objectiu de visualitzar les dones en el món empresarial i donar oportunitat projectes

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

120 dones es van reunir aquest divendres a l’hotel Melià Sitges en el sopar de Dones d’Empresa. Es tractava d’un sopar especial,  el desè aniversari. L’acte va aplegar a l’alcalde Miquel Forns, representants de Dones d’Empresa, el president de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès Martí Sistané, l’advocada i política Magda Oranich, Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldesses i regidores dels municipis del Garraf i el Penedès, entre d’altres.

L’alcalde Miquel Forns va recordar en el seu discurs que “podeu comptar amb el suport d’un ajuntament com el de Sitges, que participa de la revolució democràtica dels nostres temps, i que alhora és conscient que s’han d’impulsar polítiques adreçades a tota la ciutadania. Un ajuntament que treballa per generar oportunitats per a la col·lectivitat, sense exclusions. És justament des d’aquesta òptica, en què tothom és igual assumint les seves particularitats, que les administracions poden contribuir a un futur més igualitari. Un futur en què parlar de Dones d’Empresa sigui el més normal del món. Un futur en què, malgrat pugui semblar un contrasentit, deixi de ser necessari visualitzar el col·lectiu de les dones empresàries”. A més va comentar l’avanç que s’ha produït en la presència de les dones al capdavant de les institucions “El predomini d’aquests sis lideratges femenins al capdavant de les institucions locals del Garraf: les cinc alcaldesses i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, parla per si sola d’un canvi històric; una transformació homologable a la que s’ha produït en l’àmbit de l’empresa, on s’ha normalitzat la presència de les dones entre els llocs amb màximes responsabilitats directives”.

En aquest sopar es va presentar el nou logotip de Dones d’Empresa, recordant l’aniversari i que ha anat a càrrec de Judith Antolín. El mes de març del 2008 es va iniciar la trajectòria de Dones d’Empresa, un col·lectiu  sota el paraigües de la primera organització empresarial del Penedès Garraf, la FEGP. Aglutina més de 600 dones emprenedores, empresàries, directives i executives (200 sòcies directes) amb l’objectiu de donar-se suport, compartir experiències i crear una xarxa comercial. L’objectiu principal és ajudar al desenvolupament de la dona professional i guanyar presència i visibilitat en els òrgans de decisió i de representació.