El Port consolida el seu lideratge agroalimentari a la Borsa Interpirinenca de Cereals de Mollerussa

19 de març de 2018 a les 10:04h
El Port de Tarragona va estar present el passat divendres a la Borsa Interpirinenca deCereals de Mollerussa, un punt de trobada de referència del sector que se celebra enel marc de la Fira Agrícola de Sant Josep, un certamen centenari que té lloc durant totel cap de setmana. Aquesta borsa reuneix representants dels importadors, productors,grups cooperatius, agències de transport, centrals comercialitzadores, brokers iusuaris de diferents llocs d’Espanya, França i Rússia, entre d’altres.Es tracta d’un certamen amb molta tradició (enguany arriba a la 17a edició) on espresenten les últimes novetats i tendències i on els participants fan contactes iintercanvis comercials. Paral·lelament al certamen agrícola i ramader, es desenvolupacada any un ampli i interessant programa de jornades tècniques.Els objectius del Port de Tarragona en aquesta trobada són augmentar la quota demercat dels productes agroalimentaris de la infraestructura tarragonina entre els portsespanyols i de la Mediterrània, consolidar el lideratge del Port en aquest sector,incorporar en l’estructura de tràfics nous productes a dojo i consolidar les exportacionsde bestiar viu.5M de tones anualsEl Port de Tarragona manté un indiscutible lideratge en el moviment de productesagroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, contribuint a aquesta activitateconòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten laimportació.El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port deTarragona, tant pel seu volum, uns 5M de tones anuals de mitjana, com per lesimportants instal·lacions i repercussió econòmica a la zona.Importació per abastir un important hinterlandEl Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productorscom Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productesabasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part deNavarra i de l'est de Castella, on es fabrica el 40% del total de producció de pinsosd’Espanya.Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten ales zones on es fabriquen els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriquesde Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.Les empreses productores de pinsos estan ubicades al hinterland del Port deTarragona, concretament a la vall de l’Ebre i a Lleida. Anualment, pel Port deTarragona passen més del 60% de les matèries primeres per elaborar pinsos per a laramaderia catalana, essent el primer port de l’Estat en quant a tràfic de cereals ifarines i també de pinsos i farratges.El Port de Tarragona és un dels dos ports espanyols de la Mediterrània autoritzats pelMinisteri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient per a la càrrega i transportde bestiar viu. Des que va començar aquest tràfic l’any 2012 i fins avui s’han mogut1.114.670 caps de bestiar, un 70% de la cabana de bovins catalana.
Sobre l'autor
C CIUTAT
Redacció
Veure biografia
El més llegit