La CUP presenta al Ple el mateix tipus de factures que va enviar a Fiscalia pel cas INIPRO

Les cupaires van observar irregularitats en la contractació de l'empresa INIPRO el 2013 a través factures amb reconeixement extrajudicial, una eina que han utilitzat les seves regidores

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El combat entre PSC i la CUP a Tarragona porta obert des del 2013. En aquell any, els cupaires van observar irregularitats per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) en la contractació de serveis d’ajuda i integració als immigrants a l’empresa Iniciatives i Programes SL (Inipro) i el van portar a Fiscalia. Cas que ha desencadenat en un judici previst per principis de 2024.

En aquella ocasió, les factures van ser aprovades a través de la fórmula de reconeixement extrajudicial de crèdit. Aquest procediment s’empra principalment per justificar elements sobrevinguts, que no es troben contemplats al pressupost o pròrrogues que no han sigut el tràmit habitual de contractació. Una situació en què també s’hi ha trobat la CUP en aquest mandat.

Les dues regidores han utilitzat aquest procediment per aprovar factures que, sumades totes juntes, ascendeixen fins al milió d’euros. El juny del 2022, la factura amb reconeixement extrajudicial de l’IMMS, signada per la seva presidenta Inés Solé (CUP), va ser pel valor de 235.337,81€. Per un altre costat, el desembre del mateix any Eva Miguel, regidora responsable de l’àrea de medi ambient, en aprovar pel valor de més de 700.000 euros. Tot i que aquest procés de contractació va ser un dels motius de la CUP per portar el tema a fiscalia, el PSC informa que no tenen intencions de seguir els mateixos passos.

Anteriorment i en aquest mateix mandat, tots dos partits ja s’havien vist en un duel d’acusacions per temes de contractació. La portaveu del PSC va acusar la CUP d’afavorir a “cooperatives afins”, que segons els socialistes comptaven amb militants cupaires. El PSC va portar fins i tot l’adjudicació d’una quarantena de contractes al Comitè d’Ètica. Un seguit d’afirmacions que van negar en rotund les dirigents cupaires.