Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

Banyoles celebra el Dia Mundial de l’Aigua

Avatar photo

S’han programat diferents activitats per donar a conèixer l’Estany, la conca lacustre i l’origen de l’aigua

L’Ajuntament de Banyoles ha organitzat diverses activitats per celebrar el Dia Mundial de  l’Aigua que es commemora avui dimarts 22 de març. Les propostes, que es faran el proper cap  de setmana, pretenen incidir en la difusió de l’origen de l’aigua de l’Estany, especialment per  al públic familiar.  

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març amb l’objectiu de centrar l’atenció  en la importància de l’aigua dolça i en la defensa de la gestió sostenible dels recursos d’aigua  dolça. Enguany la jornada porta per lema ‘Accelerant el canvi’ i té per objectiu accelerar el  canvi per resoldre la crisi de l’aigua i el sanejament i incidint en la necessitat que la ciutadania  actuï en la manera d’utilitzar, consumir i gestionar l’aigua.  

En aquest sentit, l’Ajuntament de Banyoles ha organitzat diferents activitats “per fomentar la  conscienciació ciutadana per preservar aquest bé escàs que és l’aigua i que a Banyoles hi té  una importància cabdal”, com ha destacat el regidor de Medi Ambient, Albert Tubert. Per  aquest motiu, una de les activitats que s’han organitzat, conjuntament amb la secció de  piragüisme del Club Natació Banyoles, és una recollida de residus de l’estany en caiac, vorejant  la riba.  

L’activitat es farà aquest dissabte de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i, com ha explicat  l’entrenador de la secció, Albert Corominas, “amb aquesta activitat pretenem sensibilitzar de  la necessitat de preservar el nostre entorn i sobretot un espai tan sensible com és l’estany”.  L’activitat és oberta a persones majors de 12 anys que s’han d’inscriure a 

[email protected] i el Club Natació Banyoles els facilitarà el material per a participar hi. 

Per commemorar el Dia Internacional de l’Aigua també s’han programat activitats de  descoberta de l’entorn per donar a conèixer l’estany, els recs i la gestió de l’aigua. La regidora  de Turisme, Anna Tarafa, ha explicat que “les activitats estan pensades tant per als veïns i  veïnes de Banyoles i comarca com per a les persones que ens visitin perquè puguin descobrir  les singularitats de la ciutat i la vinculació amb l’aigua”.  

Dissabte a les 11 del matí es farà l’activitat ‘Exploradors de l’Estany’, on les persones  participants podran descobrir tot el que amaga l’estany i el seu entorn, observant els  macroinvertebrats que hi viuen. La visita acabarà al Museu Darder. Els recs i les activitats que  s’hi han originat al voltant al llarg de la història centraran també l’activitat que es farà diumenge  a partir de les 11 del matí ‘Descobrim els recs en família’. Les inscripcions per aquestes dues  activitats es poden fer per correu electrònic a [email protected], per telèfon al 972 58  34 70 o bé per whatsapp al 690 862 395.  

Paral·lelament, es pot visitar també l’exposició ‘Recs: Banyoles i l’aigua. Dotze segles de cultura  hidràulica’, a l’Espai Expositiu Municipal Can Tarradas. A més, els més petits també poden  descobrir la força de l’aigua al Parc d’Aigua, situat al costat del rec Major, al carrer Girona. Al  parc, els més petits hi trobaran un conjunt d’estructures i circuits per explorar, experimentar i  jugar amb l’aigua.  

Totes les activitats estan organitzades per les àrees de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament  i compten amb la col·laboració del Club Natació Banyoles. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 1 =

Notícia anterior

Tindrà lloc un itinerari per la memòria col·lectiva del barri Sota el Camí Ral

Notícia següent

La CUP presenta al Ple el mateix tipus de factures que va enviar a Fiscalia pel cas INIPRO

Notícies relacionades