Un xef d’un restaurant de la província de Tarragona, entre els millors d’Espanya

Avatar photo
El concurs “Cocinero del Año”, que es va fundar el 2004, s’ha consolidat com un dels certàmens més importants de la gastronomia espanyola

El xef Pola Hemaia, conegut per la seva cuina creativa i fusionada al capdavant del restaurant L’Alkimista de Reus, serà un dels participants destacats a la primera semifinal de la X edició del prestigiós concurs “Cocinero del Año”, que se celebrarà el pròxim 3 d’abril a A Coruña. Aquest certamen biennal, que premia l’excel·lència culinària, ha estat una plataforma de llançament per a nombrosos cuiners d’alt nivell que han aconseguit estrelles Michelin.

Segons detalla el Diari Més, Pola Hemaia, nascut a Egipte i establert a Lleida des de jove, ha captat l’atenció del món gastronòmic amb la seva proposta innovadora a L’Alkimista. Amb un estil únic que fusiona els sabors mediterranis amb influències internacionals, Hemaia ha creat un espai gastronòmic que no només ha estat recomanat per la Guia Michelin, sinó que també ha rebut l’aval de la Guia Repsol, destacant la seva aposta per productes de proximitat i de qualitat.

En aquesta semifinal, Hemaia s’enfrontarà a cinc altres xefs: Carlos Beltrán (Montsant, Xàtiva), Guillermo Collado (Fresc Marina, Sotogrande), Mathew Lee (Grup Madi, Mijas), Jorge Lengua (La Suculenta, Benicàssim) i Taigoro Suzuki (I+T Salamanca, Salamanca). Durant cinc hores, els participants hauran de preparar un menú compost per un entrant, un plat principal i un postre, demostrant les seves habilitats culinàries davant un jurat d’experts.

Segons el citat mitjà, el jurat d’aquesta semifinal estarà compost per figures destacades de la cuina del país, com Joaquín Baeza, Sergio Bastard, Raúl Resino i Toño Rodríguez, guanyador de la passada edició. Els tres millors xefs de la competició avançaran a la gran final, que tindrà lloc a Barcelona el març de 2026, dins del marc de la fira Alimentaria & Hostelco.

El concurs “Cocinero del Año”, que es va fundar el 2004, s’ha consolidat com un dels certàmens més importants de la gastronomia espanyola.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La biblioteca de Cambrils rep el març amb un calendari ple de contes, poemes i xerrades

Notícia següent

Terrassa impulsa la creació artística i cultural amb les residències a la Masia de Ca n’Anglada

Notícies relacionades