Dilluns, 15 de juliol de 2024
És notícia

Visites i arts escèniques per posar en valor el patrimoni del Cementiri General de Reus

Avatar photo

La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus

El Cementiri General de Reus ha organitzat un cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2023 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els mesos vinents amb una conferència i visita guiada a la Capella Margenat; la represa de la programació de visites guiades i una proposta escènica. La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus, un espai significatiu per a la ciutat i emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen. Aquesta programació enllaça amb l’any Domènech i Montaner, amb la col·laboració de Reus Promoció, i valora l’obra del genial arquitecte al recinte funerari reusenc. El cicle s’ha presentat aquest matí en l’acte d’inauguració del Panteó Boule.

“Serà una nova oportunitat per donar més visibilitat a la riquesa simbòlica, patrimonial, artística i històrica del recinte funerari i a donar a conèixer el llegat de modernista de Domènech i Montaner en l’any de la seva commemoració”, ha manifestat la regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.

Els actes previstos són els següents:

  • Visita a la Capella Margenat i conferència “Una mostra del modernisme de Domènech i  Montaner al Cementiri General de Reus. La Capella Margenat”, a càrrec dels arquitectes de la URV Sergio Coll i Agustí Costa. El 21 d’abril de 2023 a la Sala Bosquet a les 18 hores. Amb la col·laboració de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV. Places limitades. Inscripcions a través de Reus Promoció.
  • ‘Enyor’. Una proposta escènica on la música, la dansa i la paraula ens acompanyen en un viatge poètic que ens parla de l’enyorança i com, aquesta amb el pas del temps, es transforma en nostàlgia. Amb idea original, text i interpretació d’Irene Benavent; arpa i veu de l’Anna Amigó i producció musical i espai sonor de Marco Rodríguez. Amb places limitades i inscripcions al web sfreus.cat (pròximament)
  • Visites guiades al Cementiri General de Reus amb Lluís Domènech i Montaner com a eix temàtic en col·laboració amb l’Agència Reus Promoció. Cada tercer diumenge de mes, entre els mesos d’abril i octubre. A càrrec del col·lectiu Carrutxa. Les places seran limitades i es farà la inscripció a través de Reus Promoció.

Inauguració del Panteó Boule

En l’acte d’inauguració celebrat aquest matí ha participat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp i els professors Sergio Coll i Agustí Costa de la URV.

Les obres de restauració i protecció del conjunt monumental del Panteó Boule van finalitzar a finals de 2022 i han estat orientades a evitar la degradació de materials constructius i a restituir els elements escultòrics detectats pel projecte i la intervenció plantejats pels professors Coll i Costa, de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili. Les obres les va portar a terme l’empresa Constècnia 3 per un import de 45.937,87 euros, més IVA.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

7 + 15 =

Notícia anterior

Reus Promoció ha organitzat avui la 5a edició de la jornada “A Reus fem Comerç!”

Notícia següent

RansomHouse publica dades sensibles robades a l’Hospital Clínic

Notícies relacionades