Visites i arts escèniques per posar en valor el patrimoni del Cementiri General de Reus

La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El Cementiri General de Reus ha organitzat un cicle d’activitats que sota el nom “Primavera 2023 al Cementiri General de Reus” tindrà lloc els mesos vinents amb una conferència i visita guiada a la Capella Margenat; la represa de la programació de visites guiades i una proposta escènica. La iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de divulgar el patrimoni històric, artístic i cultural del Cementiri General de Reus, un espai significatiu per a la ciutat i emotiu per als familiars i amics de les persones que hi reposen. Aquesta programació enllaça amb l’any Domènech i Montaner, amb la col·laboració de Reus Promoció, i valora l’obra del genial arquitecte al recinte funerari reusenc. El cicle s’ha presentat aquest matí en l’acte d’inauguració del Panteó Boule.

“Serà una nova oportunitat per donar més visibilitat a la riquesa simbòlica, patrimonial, artística i històrica del recinte funerari i a donar a conèixer el llegat de modernista de Domènech i Montaner en l’any de la seva commemoració”, ha manifestat la regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp.

Els actes previstos són els següents:

  • Visita a la Capella Margenat i conferència “Una mostra del modernisme de Domènech i  Montaner al Cementiri General de Reus. La Capella Margenat”, a càrrec dels arquitectes de la URV Sergio Coll i Agustí Costa. El 21 d’abril de 2023 a la Sala Bosquet a les 18 hores. Amb la col·laboració de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV. Places limitades. Inscripcions a través de Reus Promoció.
  • ‘Enyor’. Una proposta escènica on la música, la dansa i la paraula ens acompanyen en un viatge poètic que ens parla de l’enyorança i com, aquesta amb el pas del temps, es transforma en nostàlgia. Amb idea original, text i interpretació d’Irene Benavent; arpa i veu de l’Anna Amigó i producció musical i espai sonor de Marco Rodríguez. Amb places limitades i inscripcions al web sfreus.cat (pròximament)
  • Visites guiades al Cementiri General de Reus amb Lluís Domènech i Montaner com a eix temàtic en col·laboració amb l’Agència Reus Promoció. Cada tercer diumenge de mes, entre els mesos d’abril i octubre. A càrrec del col·lectiu Carrutxa. Les places seran limitades i es farà la inscripció a través de Reus Promoció.

Inauguració del Panteó Boule

En l’acte d’inauguració celebrat aquest matí ha participat l’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la regidora responsable dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp i els professors Sergio Coll i Agustí Costa de la URV.

Les obres de restauració i protecció del conjunt monumental del Panteó Boule van finalitzar a finals de 2022 i han estat orientades a evitar la degradació de materials constructius i a restituir els elements escultòrics detectats pel projecte i la intervenció plantejats pels professors Coll i Costa, de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili. Les obres les va portar a terme l’empresa Constècnia 3 per un import de 45.937,87 euros, més IVA.