Medi Ambient realitza un estudi de la qualitat de l’aire de Reus

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus realitzarà les properes quatre setmanes un estudi de la qualitat de l’aire amb la instal·lació a 25 punts de la ciutat de mesuradors de concentracions d’òxids de nitrogen (NO2) per tal de poder realitzar un mapa de la qualitat de l’aire a la ciutat.

Per a la realització de l’estudi s’ha contractat a la consultora ambiental 4sfera Innova SLU, empresa amb àmplia experiència en aquests tipus d’estudis i que avui inicia la instal·lació dels dosímetres a la ciutat.

Els punts de mesura es localitzaran en zones amb més influència del trànsit i en zones amb menys influència (fons), per tal de tenir una imatge representativa de tota la ciutat i ser capaços d’aconseguir un plànol de concentracions de NO2.

Es consideren punts de trànsit aquells que estan ubicats a menys de 10 metres d’una via per on circulen vehicles motoritzats. Els punts de fons urbà són aquells situats a més de 25 metres d’una via per on circulen vehicles motoritzats (poden ser parcs, places, zones de verd o carrers per vianants). En el següent mapa es mostren els 25 punts repartits a diferents zones de la ciutat, són punts orientatius i preliminars, ja que els punts definitius es decidiran in situ al llarg de la seva col·locació.

“Aquest estudi ens ajudarà a avaluar les zones de la ciutat que reben més impacte ambiental degut a trànsit per tal de poder-ne estudiar les causes i implantar canvis si és necessari per millorar la qualitat de l’aire i per tant la qualitat de vida de la ciutadania que hi habita”, ha explicat el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio.

L’estudi serà incorporat al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que actualment està en redacció i proporcionarà informació de valor sobre els punts on seria millor ubicar sensors ambientals per poder fer seguiment, així com també valorar l’efectivitat de les mesures de pacificació del trànsit preses a la ciutat i de la futura Zona de Baixes Emissions que s’instaurarà a Reus pròximament.