Dimecres, 29 de maig de 2024
És notícia

Mares i pares de l’alumnat de primària assisteixen a cursos de català a Reus

Avatar photo

Més de 70 mares i pares de l’alumnat de primària dels centres educatius de Reus s’han inscrit als 6 cursos que ha organitzat el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de la ciutat.

Més de 70 mares i pares de l’alumnat de primària dels centres educatius de Reus s’han inscrit als 6 cursos que ha organitzat el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de la ciutat. Actualment són 5 els que s’estan fent i 47 les mares i pares que els segueixen.

Aquest cursos, de 45 hores de durada, són majoritàriament de nivell Inicial i els imparteix professorat del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura en diferents centres cívics i equipaments públics de la ciutat propers a diferents escoles: centres cívics Migjorn, Mas Abelló i Ponent, Biblioteca Xavier Amorós i Escola Isabel Besora.

L’objectiu d’aquest cursos, que es duen a terme de novembre a març, és dotar aquestes mares i pares d’uns coneixements mínims de la llengua que els permetin comprendre i utilitzar oralment i per escrit les frases i les expressions senzilles més usuals en situacions quotidianes.

Segons Daniel Recasens, regidor d’Educació i de Cultura i Política Lingüística i president del Consell del CNL, “aquesta iniciativa ha d’ajudar les famílies a poder-se comunicar millor amb les escoles i també a comprendre la llengua de la ciutat on ara viuen. I animo les persones que ara han començat a fer aquests cursos a continuar formant-se i a aprofitar l’oferta del Centre de Normalització Lingüística a la ciutat”.

Com a complement a les classes, aquesta setmana faran algunes activitats pràctiques al Mercat Central, que els permetran practicar el lèxic dels aliments i les estructures simples per comprar o demanar informació sobre els productes.

D’altra banda, a finals de mes alumnes i professors faran una visita al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus per conèixer-ne la ubicació i també per rebre informació sobre el funcionament dels cursos generals que s’organitzaran i la manera d’inscriure-s’hi perquè puguin continuar la seva formació en llengua catalana dins el circuit ordinari. De fet, els dies 28 i 29 de març tindran lloc les inscripcions per als cursos del tercer trimestre (www.cpnl.cat/reus).

Aquests cursos per a mares i pares finalitzaran a primers de març, i l’alumnat que hagi assolit els continguts del curs rebrà un certificat acreditatiu.

A part d’aquests cinc cursos presencials, el Pla Educatiu d’Entorn i el CNL ja van organitzar un nivell Bàsic 1 la primavera de l’any passat que es va fer en format virtual a causa de la situació sanitària.

Sessions de sensibilització per a monitors i monitores
Enguany el Pla Educatiu d’Entorn i el  CNL de l’Àrea de Reus també han treballat conjuntament en l’organització d’unes sessions de sensibilització lingüística adreçades als monitors i monitores que s’encarreguen de les extraescolars del PEE, una formació  que ha seguit una vintena de persones, i que s’oferiran també als monitors i monitores que contracten les AFA per al menjador per a activitats esportives, artístiques, etc.

L’objectiu d’aquestes sessions és fer conscient aquests monitors que són un model lingüístic i que parlant en català  possibiliten a l’alumnat d’origen no catalanoparlant espais informals per practicar la llengua.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Troben un cadàver a les vies del tren a Catalunya

Notícia següent

L’Hospitalet opta a la missió per tenir 100 ciutats intel·ligents i neutres el 2030

Notícies relacionades