El PSC, ERC i Ara escenifiquen el pacte a tres a l’Ajuntament de Reus

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El govern liderat per Sandra Guaita iniciarà el mandat amb majoria absoluta. Després de l’acord amb Ara Reus, els socialistes també han arribat a un pacte amb Esquerra Republicana. Tres formacions que sumen 15 regidors dels 27 del Plenari reusenc. La coalició, que ja es va filtrar ahir al vespre, s’ha escenificat davant de l’Ajuntament amb la presència dels regidors dels tres grups i les valoracions dels seus líders: Sandra Guaita, Noemí Llauradó i Daniel Rubio.

El nou executiu estarà coordinat des de sis grans àrees amb les seves corresponents tinences d’alcaldia. Per tant, queda descartada la figura de la vicealcaldia, que l’últim mandat liderava Noemí Llauradó. La republicana portarà l’àrea de Projecció de Ciutat i Cultura, mentre que la seva companya de partit, Marina Berasategui, encapçalarà l’àrea d’Urbanisme i Habitatge. Els socialistes lideraran tres àrees: Promoció Econòmica i Coneixement (Josep Baiges), Serveis a les persones i Drets socials (Anabel Martínez), i Serveis Generals, Hisenda i Bon Govern (Manel Muñoz). Finalment, Daniel Rubio (Ara) s’encarregarà de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública. La pròxima alcaldessa, Sandra Guaita, ha remarcat que tenen “persones capaces per liderar aquestes àrees” que van en sintonia amb el model de ciutat que volen plantejar i que aquest nou organigrama aportarà “més agilitat i coordinació”.

A més, la socialista ha posat en valor la “bona sintonia” que han tingut amb tots els grups amb qui han negociat aquests dies i ha subratllat que “ha sigut molt fàcil” les negociacions amb Esquerra i Ara sobre el model de ciutat que plantegen. Segons Guaita, les polítiques del seu govern pivotaran en eixos com “la solució econòmica, les persones al centre de les polítiques, la sostenibilitat o la neteja i la seguretat”. D’altra banda, ha refermat la voluntat que tenia la seva formació d’aconseguir “un govern esable abans del dia 17” i ha agraït als seus nous companys de govern “la voluntat d’arribar a acords en positiu i de treballar amb lleialtat i coordinació”. Finalment, la líder socialista ha assegurat que volen “treballar d’una altra manera tant internament com amb la relació amb la ciutadania”, fent de l’Ajuntament “un eix de canalització de les necessitats de la ciutadania”.

Pel que fa a Noemí Llauradó, també ha apuntat la necessitat de comptar amb un “govern fort i estable” per encarar reptes i amenaces com les “del creixement de l’extrema dreta”. D’aquesta manera, els republicans tornaran a estar al govern reusenc com a segona força. Per a Llauradó, el seu partit aporta “regidors amb experiència” i el fet d’haver establert “les bases de una transformació”, que comparteixen majoritàriament amb els seus nous socis. Tot i això, una de les discrepàncies que tindran per endavant és la de la ubicació del Mercat del Carrilet, ja que els republicans tenen una solució oposada a la de socialistes i Ara Reus. Guaita ha recordat que s’han posat d’acord “en els projectes que ens uneixen perquè vam decidir sumar” i també “hem posat sobre la taula quines són les discrepàncies i com es treballaran”. La socialista ha explicat que serà una qüestió que començaran a treballar per “pactar les discrepàncies”.

Finalment, el candidat d’Ara Reus ha destacat la “complicitat” entre els tres grups i s’ha instat a “avançar feina” abans que arribi el 17 de juny, quan es constituiran tots els Ajuntaments. Daniel Rubio ha recalcat que coneixen les necessitats de la ciutat i ha apuntat certes àrees que han de tenir un paper “fonamental” els pròxims quatre anys: habitatge i benestar social, i la promoció econòmica.