ERC Manresa aprova ‘explorar fórmules de govern alternatives’ al pacte amb Junts

Esquerra no reconeix en Junts a la formació política amb qui ha estat governant fins ara

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Assemblea d’Esquerra Republicana de Catalunya a Manresa ha acordat per unanimitat, aquest vespre, explorar fórmules de govern alternatives a la del pacte d’Esquerra i Junts. L’assemblea ha avalat continuar parlant amb els representants del PSC, IMPULSEM i FEM els pròxims dies, partits amb els quals s’ha detectat bona sintonia respecte als projectes de ciutat engegats en els darrers 4 anys i que comparteixen la valoració sobre els reptes que cal abordar per donar resposta al malestar d’una part de la ciutadania que s’ha posat de manifest a les darreres eleccions.

Per a Esquerra, arribar a un acord amb Junts ha estat des de l’inici el principal objectiu, tenint en compte que les dues formacions han governat juntes els darrers 8 anys. Però després de 3 reunions celebrades amb Junts es percep una gran desorientació, ja que els representants de Junts manifesten reiteradament que no es fan seus prop d’una dotzena de projectes estratègics per la ciutat, que tots dos partits havien pactat i que han tingut un ampli consens d’altres formacions polítiques, institucions i ciutadania. Fins i tot han arribat a afirmar repetidament que no havien governat la ciutat els darrers quatre anys.

Esquerra no reconeix en Junts a la formació política amb qui ha estat governant fins ara. I, malgrat tot, està disposada a continuar-hi parlant. Però entén que posar en crisi tots aquests projectes suposa una gran aturada que Manresa no es pot permetre.

La prioritat d’Esquerra Republicana ha estat sempre arribar a un pacte amb Junts, però l’actitud de Ramon Bacardit i la seva voluntat de trencar el llegat dels alcaldes Junyent i Aloy dificulten enormement arribar a acords.