El Govern de Reus fa balanç dels primers mesos de mandat

L’alcaldessa Sandra Guaita ha presidit un acte per analitzar els primers cent dies de legislatura a la capital del Baix Camp

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

Aquest matí el Parc de Mas Iglesias ha reunit als regidors del Govern de Reus per fer un balanç dels 100 primers dies de mandat i resumir quines són les seves ambicions de cara als pròxims quatre anys. L’alcaldessa Sandra Guaita ha destacat que aquest lideratge es basa en tres grans blocs principals. El primer és el fet de situar a les persones al centre de totes les polítiques, siguin econòmiques, polítiques o centrals. “Ens hem centrat en allò que la ciutadania ens ha reclamat” destaca la Sandra. Dins aquest primer eix ressalta el pla de xoc que s’ha dut a terme als barris, sobretot al sud de la ciutat, on han començat pràcticament totes les reformes. Altres tasques importants han estat la poda dels arbres, la neteja dels barris, la construcció de pisos de protecció oficial, la seguretat urbana amb la incorporació de 9 nous agents… De fet, l’alcaldessa afirma que “ens hem ubicat al Parc de Mas Iglesias perquè molts dels canvis comencen a la zona sud”. 

Escolta activa a la ciutadania

La primera tinenta d’alcaldessa, Noemí Llauradó, explica que el segon eix sobre el qual es basa el govern de coalició és la ciència, la innovació i el talent com a motors de la ciutat. Aquests primers mesos de mandat presumeixen de la promoció econòmica i de projecció de ciutat “amb accions que ajuden a desenvolupar el creixement econòmic i social de Reus”. Les mesures preses i projectes més destacats van des de la voluntat d’internacionalitzar la xarxa de teatres municipals, fins a reforçar la capitalitat esportiva de Reus, la qual cosa implicaria un turisme dedicat als esdeveniments esportius molt beneficiós per la ciutat. “Volem una museografia més innovadora, accessible i sostenible”, destaca Llauradó fent referència al projecte del nou Gaudí Centre, entre d’altres. 

I el torn del Daniel Rubio, el tercer tinent d’alcalde, ha arribat per definir quina és la tercera pota d’aquest inici de mandat: la sostenibilitat de la ciutat. “Reus ha estat capaç de liderar uns fons que ens han ajudat en l’àmbit mediambiental”. La ciutat aposta per la recuperació dels espais verds (com ara amb el projecte RenatuReus) i per la iniciativa de festes sostenibles, posant a disposició dels veïns vaixella reutilitzable, i és que en Rubio confirma que “el reciclatge és el darrer dels passos, el primer és la prevenció de residus”. 

L’alcaldessa Sandra Guaita ha volgut emfatitzar en donar les gràcies a la voluntat de treball conjunt que hi ha per part de tots els regidors que componen el govern de coalició i en la feina que, segons explica, va acompanyada de voluntats polítiques fermes. “Hem parlat de cent dies, però hi ha molts més projectes”, destaca la Sandra, i és que l’acte s’ha resumit en la necessitat conjunta de pensar en la ciutat en gran i en el paper que ha de tenir la capital del Baix Camp en el conjunt del Camp de Tarragona.