Reus celebra el Dia Mundial de l’Alimentació amb la marató #JoEspigolo

Aquest diumenge 16 d’octubre, de 10 a 13 h

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Reus, celebra el Dia Mundial de l’Alimentació i, per segon any consecutiu, participa en la marató #Jo espigolo, un conjunt d’espigolades simultànies organitzades per la Fundació Espigoladors el diumenge 16 d’octubre de 10 a 13 h arreu de la geografia catalana.

L’objectiu d’aquesta activitat és impulsar i visibilitzar aquesta activitat, els seus beneficis socials i ambientals i les necessitats a les quals dona resposta. Una vintena de persones s’han apuntat a la marató #Jo espigolo que es fa al Camp de Tarragona i la inscripció ja està tancada.

L’any 2021, la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social, que lidera el Programa de Gestió Alimentària de Reus des del Centre Social El Roser, amb la Fundació Espigoladors, una empresa social que treballa per l’aprofitament alimentari, va aportar 83.844 quilos de verdura i fruita, la majoria a través d’espigolades.

Més enllà d’aquesta col·laboració concreta, durant l’any 2021, la Xarxa de Distribució d’Aliments que forma part del Programa de Gestió Alimentària de Reus va atendre 5.804 persones, derivades a aquest servei per professionals de Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus, Càritas i Creu Roja. Pel que fa als aliments donats, es van rebre 248.675 quilos d’aliments frescos i cuinats, dels quals es van recuperar 242.052 quilos, que representen un 97%.

Informació sobre la marató #Jo espigolo:

  • Dia i hora: Diumenge 16 d’octubre, de 10 a 13 h.
  • Localitzacions: Parc Agrari del Baix Llobregat, Espai Agrari Baixa Tordera i Camp de Tarragona. La ubicació exacta es facilitarà en el moment de la confirmació de la inscripció.
  • Activitat gratuïta.
  • Oberta a totes les edats. Els/les menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.
  • No es requereix experiència ni formació prèvia.

«No deixar ningú enrere»

El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació, promogut per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO, sigles de Food and Agriculture Organization), que enguany porta per lema «No deixar ningú enrere».

L’any 2022 presenta diversos aspectes que afecten la seguretat alimentària mundial: una pandèmia en curs, conflictes, l’escalfament del clima que no cessa, una pujada de preus, desigualtats i tensions internacionals. Per això, la FAO considera que cal construir un món sostenible on tothom, a tot arreu, tingui accés regular a suficients aliments nutritius.