L’Arxiu posa en valor el fons del Col·lectiu de Teatre La Vitxera el Dia Mundial del Teatre

Avatar photo

La jornada commemorativa té l’objectiu de promoure les arts escèniques en tot el món

Dilluns 27 de març se celebra el Dia Mundial del Teatre, data escollida per l’Institut Internacional del Teatre (ITI). La jornada commemorativa té l’objectiu de promoure les arts escèniques en tot el món, valorar i permetre que les diferents comunitats, col·lectius o institucions promoguin el seu treball i el difonguin al gran públic.

https://world-theatre-day.org/es/worldtheatreday.html

Per tal de sumar-se a aquesta celebració i atès que la ciutat de Reus té una llarga tradició de cultura teatral, l’Arxiu Municipal vol valorar el fons, ingressat l’any 2022, del Col·lectiu de Teatre La Vitxeta.

Durant l’acte, que tindrà lloc el dilluns 27 de març a les 18:30 h a les dependències de l’Arxiu, a més d’explicar com s’ha tractat arxivísticament el fons, se n’explicarà el contingut i s’aprofitarà per fer un recorregut per la història del col·lectiu a través de la conferència “Fa vint anys que feia vint anys. Col·lectiu de Teatre La Vitxeta 1983-2003”, a càrrec de Dolors Juanpere, una de les fundadores de l’entitat.

El Col·lectiu de Teatre La Vitxeta va ser fundat l’any 1983 amb la voluntat d’agrupar les iniciatives teatrals de Reus, la comarca i àmbit d’influència. Tot tractant-se d’una companyia de teatre independent que va treballar fora del circuit de Barcelona, cal destacar que la seva activitat, durant els vint anys d’existència, va ser intensa i continuada. Un balanç de més de 28 muntatges teatrals dels quals se n’han fet 400 representacions per tot Catalunya avalen la seva trajectòria.

El Col·lectiu es va dissoldre l’any 2003. A partir de l’any 2004 alguns del actors del Col·lectiu La Vitxeta van constituir el Col·lectiu En Veu Alta, de la Biblioteca del Centre de Lectura, oferint cicles de lectures dramatitzades fins avui.

Atesa la vinculació del Col·lectiu amb el poeta i escriptor Xavier Amorós, l’acte clourà amb una lectura de poemes i textos d’Amorós, a cura de l’actor David Bagés. L’Arxiu se suma amb aquesta iniciativa a la celebració de l’Any Amorós.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El programa ‘Scale Lab Andorra’ de Crèdit Andorrà reuneix 15 start-ups

Notícia següent

[ATENCIÓ] Entra en funcionament la reducció de velocitat en un tram de l’AP-7

Notícies relacionades