Diumenge, 21 de juliol de 2024
És notícia

L’Ajuntament de Reus reinicia les obres de remodelació del roserar de Mas Iglesias

Avatar photo

Els treballs corresponen a la primera fase de les dues en que es va dividir l’actuació

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita; i el regidor de Via Pública, Daniel Marcos, han visitat les obres de remodelació del roserar de Mas Iglesias, reiniciades recentment. Els treballs corresponen a la primera fase de les dues en que es va dividir l’actuació. En breu començaran els treballs de la segona fase.

La intervenció prevista comporta la renovació de les terres dels parterres dels rosers i la col·locació de vores per tal d’evitar que entri l’aigua de pluja i malmeti el sòl. Les actuacions preveuen que el roserar tingui una major supervivència de les diferents varietats dels rosers i, alhora, es podrà reduir la despesa de manteniment.

A causa de diferents factors climatològics, els parterres del roserar han anat contaminant-se d’herbes i els rosers s’han anat envellint o mort.  Igualment, les travesses de fusta d’entre parterres estan deformades i falten peces; i alguns murs de contenció de fusta també estan deteriorats.

 

Les obres que caldrà portar a terme són les següents:

  • Moviments de terres: Una vegada retirats els rosers, es farà el rebaix de les terres de tots els parterres i es transportaran en un altre punt. Una vegada fet el rebaix es farà el rebliment de les noves terres.
  • Xarxa de reg i col·locació de la nova vora d’acer corten: Es col·locaran els nous conductes del reg gota a gota, aprofitant els punts de connexió existents. A continuació de farà la col·locació de la xapa corten.
  • Plantació arbustiva: En els parterres dels rosers que es posaran les noves vores de corten es deixaran una franges en els trams on hi ha arbres i els rosers d’emparrar per protegir les arrels i permetre la plantació de plantes arbustives tipus aromàtica, que comporten el menor tractament fitosanitari possible.
  • Retorn dels rosers a la seva posició inicial: Una vegada feta la renovació de les terres i feta la reposició de la nova xarxa de reg, es procedirà a fer el nous transplantament dels rosers a les seves posicions inicials i a tornar a col·locar els rètols en la posició adequada.

 

Dues fases

L’actuació al roserar de Mas Iglesias es va dividir en dues fases, en execució de dues anualitats del pla de manteniment de la jardineria pública.

Durant l’execució de la primera fase, adjudicada inicialment a l’empresa Brocoli, l’Ajuntament va resoldre el contracte, donat l’evident incompliment de l’acord per part de l’empresa adjudicatària. Posteriorment, l’Ajuntament va encarregar la finalització de l’obra per completar l’actuació prevista a l’empresa Q Verd per un import de 44.911,87 euros.

La segona fase s’ha adjudicat a l’empresa Arboricultura Urbana i Paisatge SL, per un import de 96.558 euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × one =

Notícia anterior

La Policia de Cambrils deté dues persones per un delicte contra la salut pública

Notícia següent

ATENCIÓ: Descobreixen un remei econòmic i de proximitat contra la demència

Notícies relacionades