El 15 de juny es posen en marxa les zones de pagament per aparcar a l’Hospitalet de l’Infant

El sistema d’estacionament regulat en la via pública estarà actiu fins al 15 de setembre, de dilluns a diumenge, de les 10 a les 20 hores

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

La temporada d’estiu a les zones d’estacionament regulat de l’Hospitalet de l’Infant s’iniciarà el dijous 15 de juny i finalitzarà el 15 de setembre. Aquest és el període que l’Ajuntament tindrà actiu el sistema d’estacionament regulat de vehicles a la via pública a aquest nucli de població.

Durant aquests tres mesos, tornarà a haver-hi dues zones d’aparcament amb tarifes diferenciades en funció del temps d’estacionament:

– La zona verda, d’ús prioritari per als vehicles residents (aquells censats* al municipi o amb rènting d’empresa i amb propietaris/àries empadronats/ades al municipi), que podran estacionar-hi de manera gratuïta sense límit de temps. En aquesta zona, les persones no empadronades amb vehicle censat pagaran les tarifes de la zona verda (més barates que les de la zona blava); i els vehicles no censats, la tarifa de la zona blava.

*per vehicle censat s’entén aquell que paga l’impost de circulació al municipi.

– La zona blava, destinada als turistes i visitants, on els vehicles residents tindran una bonificació de dues hores gratuïtes.

Els vehicles residents només hauran d’activar una vegada l’abonament de la zona verda i d’aquesta manera podran estacionar-hi durant tota la temporada de manera gratuïta. Si fan ús de la zona blava, podran continuar activant les 2 hores gratuïtes i passat aquest temps, hauran de pagar.

Els propietaris/àries d’una segona residència al municipi podran accedir a una bonificació per aparcar a la zona verda. Aquestes persones podran adquirir uns abonaments per estacionar a aquesta zona a uns preus econòmics (20 € per tres dies; 35 € per 7 dies; 50 € per 15 dies; 95 € per 30 dies i 120 € per a tota la temporada). Per fer-ho, hauran d’aportar la documentació dels vehicles i presentar el darrer rebut bancari de l’Impost de Béns Immobles (IBI) del seu habitatge. Amb aquests abonaments podran estacionar 2 vehicles per habitatge.

Aquesta documentació es pot presentar a través de la Seu electrònica d’IDETSA de manera presencial a l’Oficina d’IDETSA, situada a l’avinguda Via Augusta 2.

– Les empreses d’allotjament turístic podran accedir a abonaments especials per a la zona blava (de 3 dies, per 20 euros; de 7 dies, per 35 euros; i de 15 dies, per 65 euros) . Per obtenir aquests abonaments també hauran de presentar una sol·licitud a través de la Seu electrònica d’IDETSA o a l’Oficina d’IDETSA i la inscripció al Registre de Turisme (HUTT).

– Per als vehicles residents i per als propietaris/àries d’una segona residència, hi haurà abonaments per a la zona blava de 40 h per 30 €. Per a la resta d’usuaris i usuàries, els abonaments de la zona blava valdran 25 €, per tres dies, 40 €, per 7 dies; i 75 € per 15 dies.

D’altra banda, tant en la zona verda com en la blava, els vehicles de tecnologia ECO o ZERO tindran un descompte del 25% en les tarifes.

La novetat d’enguany

Aquest estiu s’aplicarà una regulació especial a la zona comercial, al tram més comercial de la l’avinguda Via Augusta de l’Hospitalet de l’InfantPer afavorir la rotació de vehicles necessària per a la dinamització del comerç, en aquest tram tothom tindrà una hora gratuïta d’estacionament en les franges horàries de 9 a 14 i de 16 a 20 h (una al matí i una altra a la tarda), amb l’obligació de deixar lliure la plaça passat el temps (en cas d’excedir el temps s’aplicarà una sanció). Per tenir aquesta hora gratuïta, però, serà obligatori treure el tiquet. Aquesta mesura es va consensuar l’any passat amb els i les comerciants de la zona, però no es va arribar a aplicar a causa de les obres de reurbanització de l’avinguda.

Com l’any passat, també hi haurà una regulació especial a la zona del port esportiu, on hi ha una gran concentració d’establiments de restauració. En la línia d’aparcament en bateria que es troba tocant a la part superior dels locals del port, que serà de zona blava, serà gratuïta la franja horària que va de les 14 a les 16 h. L’horari de pagament establert en aquesta zona serà de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Els vehicles residents també tindran 2 hores gratuïtes, com a la resta de la zona blava.

D’altra banda, continuarà vigent, igualment, la tarifa per a l’àrea d’estacionament d’autocaravanes de l’Hospitalet de l’Infant, per afavorir la rotació d’aquests vehicles, entre el 15 de juny i el 15 de setembre. Aquesta taxa serà de 7 euros per dia i l’estacionament estarà limitat a 2 dies.

Amb la posada en funcionament d’aquest sistema d’estacionament regulat de vehicles a l’Hospitalet de l’Infant, el consistori pretén novament facilitar l’estacionament del veïnat a la zona de platges de l’Hospitalet de l’Infant i la seva àrea d’influència; promoure la mobilitat a peu, reduir el trànsit i la contaminació; i que els turistes i visitants contribueixin al manteniment de les platges amb una aportació econòmica.


Forma de pagament

L’horari de pagament serà de dilluns a diumenge, de 10:00 a 20:00 hores. N’hi haurà dues formes de pagament: a través dels parquímetres; o a través de l’aplicació per a mòbil Blinkay. Per utilitzar aquesta app, cal descarregar-la en APP Store o Google Play i donar-se d’alta (introduint l’adreça de correu electrònic, el nom de l’usuari o usuària i una contrasenya i escollint un mètode de pagament: targeta de crèdit o de dèbit o Paypal). Aquesta aplicació, que geolocalitza el vehicle, permet introduir el tipus de zona en què has estacionat i seleccionar el temps que desitges deixar el teu cotxe aparcat. També ofereix altres facilitats de pagament.

Més informació sobre les tarifes, el funcionament de l’aplicació i la ubicació de les zones blava i verda, a la pàgina web d’IDETSAhttps://www.idetsa.cat/aparcament-regulat/

IDETSA és l’empresa municipal de promoció econòmica que s’encarrega de la gestió i manteniment d’aquestes zones, així com de la gestió de les sancions. Per qualsevol dubte, podeu posar-vos en contacte amb ella a través del telèfon 977 820 820.