La primera sessió de les “Cuines Obertes” de les 9es jornades de la carxofa de Cambrils va ser tot un èxit. El restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques va obrir ahir a la tarda la seva cuina per oferir un showcooking d’una de les receptes que durant aquest mes es pot degustar a l’establiment.
El xef cambrilenc Joan Llaberia va sorprendre un cop més amb la seva cuina de temporada i fusió amb la recepta de “Sopa Laksa de Carxofa, calçot i tartar de gamba blanca de Cambrils”. Les 11 persones inscrites en aquesta activitat gratuïta (100% de l’aforament) van poder assistir, veure en directe i tastar la seva particular versió d’aquesta sopa típica de Malàisia, Indonèsia, Singapur i el sud de Tailàndia.
El reputat i jove xef va fer una classe magistral de la cuina de fusió que tant li agrada, del reaprofitament dels productes de temporada per una cuina més sostenible i el “zero waste” (malgastament zero) i el seu plat d’origen asiàtic amb un contrast de sabors i aromes perfectament equilibrat va fer gaudir a tots els assistents un cop més.
La segona sessió de “Cuines Obertes” anirà a càrrec de Sergi Palacín, del restaurant HIU, que el dia 21 de març a la tarda mostrarà com prepara una de les receptes del seu menú de l’Encarxofa’t. En aquest cas, el xef elaborarà un plat de carxofes amb mole, crema de blat de moro a la brasa i galera.
Durant les 9es jornades de la carxofa, que s’allargaran fins al 31 de març, un total de 31 restaurants i bars-restaurants ofereixen menús o plats especials elaborats amb aquesta hortalissa de temporada. A més, el 26 de març de 12 a 14 hores se celebrarà un tast popular d’arròs melós amb carxofes al Pla de les Serenes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils.
Els tiquets per una ració d’Arròs Encarxofa’t amb ració de pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu simbòlic de 6 euros. L’activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala.
La recepta de L’Original Experiències Gastronòmiques
SOPA LAKSA DE CARXOFA, CALÇOT I TÀRTAR DE GAMBA BLANCA DE CAMBRILS
La sopa Laksa és originària d’Àsia, comuna a Malàisia, Indonèsia, Singapur i el sud de Tailàndia. Els ingredients principals són fideus i carn o peix, tot i que també s’afegeixen altres fruits de mar i s’aromatitza amb curri fresc, llet de coco, coriandre i menta vietnamita.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
1 carxofa, 50 cl d’aigua, 20 g. Pasta de curri verd, 50 cl de llet de coco, 2 calçots, 5 g de fulles verdes de pastanaga, 200 g. Gamba blanca de Cambrils, 30 cl oli d’oliva AOVE Mestral o similar.
ELABORACIÓ:
1. Pelar i tallar les carxofes en quarts. Aprofitar les fulles i restes i bullir-ho tot durant 2 hores.
2. Triturar les carxofes i colar. Afegir la pasta de curri verd i la llet de coco i triturar de nou.
3. Netejar els calçots, treure la part verda i tallar en juliana. Tallar la part blanca en 4/6 trossos i fregir les fulles verdes de pastanaga en oli d’oliva i reservar.
4. Pelar i tallar les gambes blanques. Infusionar les caps i pells de les gambes a baixa temperatura en oli d’oliva i afegir els trossos de gamba en l’oli infusionat.
5. Emplatar posant els calçots en un plat fons i afegir la sopa laksa, el tàrtar de gamba i el calçot cru en juliana. Finalitzar amb l’oli infusionat de les caps de les gambes que regarem per sobre.