Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

La construcció de la nova escola bressol de Reus avança amb l’aprovació del projecte bàsic

Avatar photo
La redacció del projecte executiu s’estima un terminin de redacció de 3 mesos

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 23 de febrer el projecte bàsic de la futura escola bressol municipal que el consistori construirà al costat de l’escola Eduard Toda. D’acord al projecte bàsic, la nova escola bressol disposarà de 8 aules amb capacitat per a 134 infants. El projecte fa una estimació econòmica de la despesa de l’obra orientativa de 2.267.829,36 euros, tot i que quedarà concretada en la redacció del projecte executiu.

El projecte té per objectiu la definició bàsica de les característiques generals de l’obra, i ha de servir com a punt de partida per a redactar el projecte executiu de l’obra.

La nova escola bressol municipal s’aixecarà dins l’actual recinte de l’escola Eduard Toda, que disposa d’espai suficient reservat per a usos educatius com per a acollir el nou equipament. La ubicació, a la zona sud de la ciutat on es preveu un important creixement en els propers anys, permetrà generar una illa educativa complerta, del servei educatiu de 0 a 16 anys, formada per la nova EBM, l’escola de primària Eduard Toda i l’institut de secundària Roseta Mauri.

El projecte bàsic planteja un edifici aïllat, de planta baixa, a la zona sud del solar, amb quatre façanes. L’edificació s’organitza amb un cos allargat dividit amb tres crugies: Una primera franja amb totes les aules orientades a sud-est i donant al pati de jocs. La zona central ocupada per circulacions i un pati interior que dona llum al passadís, a la sala d’usos múltiples i al vestíbul. La tercera franja queda ocupada pels despatxos, sala de docents, lavabos, office, cuina i sala d’usos múltiples.

L’accés a la futura escola bressol municipal es defineix per la cantonada sud del recinte eixamplant la vorera en la confluència del carrer Jaume Vidal I Alcover i del carrer Bernat Desclot.

Pel que fa als materials, es proposa l’ús de la fusta tan en l’estructura com en les divisòries interiors i fusteria exterior. Els tancaments de façana son generalment envidrats o murs de formigó. Pel que fa a la climatització es pensa en un sistema d’aerotèrmia alimentat amb plaques fotovoltaiques.

El projecte executiu haurà de contemplar la intervenció a l’exterior del pati amb arbrat, entorn renaturalitzat, jocs infantils, etc.

Per la redacció del projecte executiu s’estima un terminin de redacció de 3 mesos. Així mateix, la previsió de durada d’execució de les obres de construcció de l’escola bressol s’estima en 12 mesos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El CAT reuneix destacats gestors nacionals d’aigua a Tarragona

Notícia següent

Arriba una campanya de control de vianants a Torredembarra

Notícies relacionades