S’inaugura a Casa de la Yoya, nucli cultural de Mont-roig

La inauguració ha coincidit amb la Festa Major de Sant Miquel

Un dels projectes més singulars de la història recent del municipi ja és una realitat. Es tracta de la Casa de la Yoya, un nou enclavament cultural al nucli antic de Mont-roig que s’ha inaugurat aquesta setmana, coincidint amb la Festa Major de Sant Miquel.

Recordem que l’any 2016 l’Ajuntament va ser dipositari del llegat de la Maria Rosa Viladerbó Marco, una dona polifacètica i amb inquietuds artístiques i culturals, implicada en l’àmbit associatiu mont-rogenc. Maria Rosa Viladerbó va deixar en testament al consistori la casa on ella havia viscut al nucli antic de Mont-roig amb la condició que l’edifici es convertís en un espai cultural per a una entitat local, el Centre d’Estudis Mont-rogencs.

Emotiu acte d’inauguració

Diversos veïns i veïnes i membres de l’entitat es van aplegar al davant de la casa del carrer Mare de Déu de la Roca, aquest dimecres, per assistir a l’acte d’inauguració, que va ser també de record cap a la Yoya. En primer lloc, la regidora de Cultura, Mei Benach i seguidament persones vinculades al seu entorn com la Judit Robert i la Pili Sabaté van dedicar-li unes paraules. També l’Assumpció Pellicer en representació del Centre d’Estudis Mont-rogencs.

Finalment, l’alcalde Fran Morancho, que va estrenar una armilla que li havia fet la mateixa Yoya, va explicar l’origen del projecte i com s’havia gestionat.