La Ràpita s’agermana amb Arenys de Mar

L’objectiu del protocol és aprofundir en les relacions entre els dos municipis

La Ràpita

L’Ajuntament de la Ràpita aprova, per unanimitat, en la sessió ordinària del mes de setembre, el protocol d’agermanament amb la localitat marítima d’Arenys de Mar. Els municipis de la Ràpita i Arenys de Mar guarden unes estretes relacions afectives sustentades entre els anys 50 i 60 a causa de les llargues estades al port arenyenc per part de pescadors rapitencs.

És per aquest motiu pel qual es durà a terme aquest agermanament establint oficialment lligams de cooperació mútua, fonamentats en les respectives comunitats de pescadors, característica comuna entre els dos municipis.

L’objectiu d’aquest protocol és aprofundir en les relacions entre els dos municipis i col·laborar en temes d’interès comú, especialment econòmics, turístics, culturals i de medi ambient. El protocol compromet ambdós ajuntaments, la Confraria de Pescadors Verge del Carme de la Ràpita i la Confraria de Pescadors Sant Telm d’Arenys de Mar a mantenir llaços permanents per afavorir intercanvis entre els seus habitants en tots els àmbits a desenvolupar, a través de la comprensió mútua, el sentit viu de fraternitat europea i de solidaritat universal.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, exposa que “aquest agermanament ens dona l’oportunitat de mantenir vives les relacions i reforçar els lligams entre les dues confraries de pescadors i ambdós ajuntaments”. Caparrós destaca que “per tal de materialitzar l’agermanament, enguany, la ciutat convidada a la festa d’Orígens és Arenys de Mar, ja que el seu port és el port on més famílies rapitenques van anar a guanyar-se la vida amb els seus negocis de pesca”.

A més, s’han aprovat dues mocions d’ERC: una per aprovar el manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació, i l’altra, en defensa de la crema de restes vegetals als mateixos camps de conreu; i dues de JxCAT: la primera per millorar el parc infantil de la plaça Lluís Companys, i la segona, per fer el pagament d’impostos estatals a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC).