Dilluns, 12 de maig de 2025
És notícia

‘Cap Infant Sense Fortuny’ impulsa un nou espectacle amb la participació de 1.300 alumnes de Reus

Avatar photo

El projecte pedagògic, educatiu i social, impulsat per la Fundació Teatre Fortuny, ‘Cap Infant sense Fortuny’, presenta la 5a edició amb un nou espectacle que acollirà la participació d’uns 1300 alumnes i 86 docents de 24 centres educatius de Reus. Així doncs, es tracta de l’òpera Pantalla i calla, una obra que convida a reflexionar sobre la presència i l’ús de les pantalles entre els més petits. La seva estrena tindrà lloc el 22 de maig al Teatre Fortuny i, per primer cop, 152 alumnes passaran a formar part de la representació de l’obra. 

L’obra està composta per tres veus solistes i l’Orquestra Camerata XXI en format simfònic des del fossat del teatre, en companyia del llibret de David Puertas i la música d’Albert Gumí. Eliseu Bàrcena, membre de la Comissió Executiva de la Fundació Teatre Fortuny ha detallat que els alumnes, a més de participar activament al procés de creació, “han pogut establir una relació propera amb els especialistes artístics que hi col·laboren”. 

El missatge que vol transmetre és descobrir els avantatges que suposa l’eliminació de l’ús recurrent dels dispositius mòbils entre els infants, per donar a conèixer els perills del ciberassetjament o la millora de les relacions personals i socials. Així, “és un projecte vol promoure valors positius i contribuir a una societat millor” tal com ha expressat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. 

Tanmateix, la regidora d’Educació i Ciutadania, Pilar López agraeix projectes com aquest per acostar els equipaments culturals de la ciutat a tots els nens i nenes, sense excepció, aplicant sempre una “mirada 360, que lluiti per una educació més inclusiva i social“. D’igual manera, Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha afegit que “el fet que aquesta proposta formi part del calendari cultural de Reus, reflecteix la nostra aposta ferma per aconseguir una cultura inclusiva que arribi a tothom”.

A més, el projecte es va iniciar fa uns mesos, amb la presentació de la temàtica a les diverses escoles. Així mateix, “es va impulsar la creació d’un dossier didàctic on participen els mestres i que es reparteix per totes les escoles perquè puguin treballar aspectes al voltant del mateix missatge”, explica la presidenta de la Fundació Teatre Fortuny, Mª Dolors Sardà. Una de les iniciatives proposades ha estat el lliurament del llibre ‘Com les pantalles devoren els nostres fills‘ del Dr. Francisco Villar, i, com a activitat complementària, s’ha organitzat una conferència amb l’autor que tindrà lloc el proper dimarts 20 de maig a les 19 h al Círcol de Reus, amb l’objectiu d’oferir un espai de debat i reflexió.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es presenta l’ampliació de la Unitat de Drons dels Bombers de la Generalitat

Notícies relacionades