L’Ajuntament de Cambrils inicia la campanya de poda de l’arbrat viari

Les tres empreses de jardineria adjudicatàries del servei han començat avui els treballs a diferents punts de la ciutat

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat avui la campanya de poda de l’arbrat viari. Els treballs, que s’allargaran fins al mes de març, van a càrrec de les tres empreses adjudicatàries del servei de manteniment de les zones verdes, els parcs públics i l’arbrat viari (Urbaser, Q verd i Agrotarraco). Els cartells de senyalització de prohibició d’aparcament de cada zona es col·locaran amb un mínim de 48 hores d’antelació. 

Durant aquesta primera setmana de la campanya es podaran els ficus dels carrers Verge de Montserrat, Ramon Berenguer IV, Sant Isidre, Avinguda Vidal i Barraquer, General Prim; les acàcies dels carrers  Galceran Marquet, Esteve Anguera, Hug de Montcada, Monestir Escala Dei, Girona, Terrassa, Riudecanyes, Ametlla de Mar i Manel de Falla; i les moreres dels carrers Cap de Tortosa, Castell de Peralada, Castell Cap de Salou i Avinguda Castell de Vilafortuny.  

Actualment els criteris de manteniment de l’arbrat viari que s’apliquen són respectuosos amb el desenvolupament natural de l’arbre, per tal de maximitzar els beneficis que aquests aporten a la ciutat, com la generació d’oxigen, l’absorció de contaminants i la regulació de temperatura. En aquesta línia, sempre que ho permet l’estat de l’exemplar i el lloc on està plantat, es minimitza la poda, només repassant branques seques o trencades i talant, si s’escau, les branques més baixes per garantir el gàlib de pas. 

D’altra banda, la campanya de poda també s’aprofita per talar arbres morts, secs, o que presenten alguna problemàtica i per resoldre les peticions ciutadanes en aquest sentit. A més, dins dels contractes de manteniment de jardineria també s’inclou la reposició de l’arbrat viari, que es va iniciar l’any passat a diverses zones del municipi.