La regidoria de Participació Ciutadana de Cambrils participa a la trobada de Punts de Voluntariat

Fa 5 anys que Cambrils forma part de la xarxa amb l’objectiu de compartir un espai de coneixement i de treball

La tècnica de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils va assistir a la trobada d’hivern de la xarxa de Punts de Voluntariat Local de Catalunya, que es va celebrar ahir a l’Oficina de Voluntariat de Sant Cugat del Vallès.

En aquesta onzena trobada es va donar el tret de sortida de la segona etapa de la xarxa, que pretén al consolidació i projecció conjunta dels 30 punts de Voluntariat existents actualment a la xarxa i arribar als 50 en 4 anys. En aquest escenari de creixement, s’aposta perquè els Punts de Voluntariat siguin els referents en el suport al voluntariat en l’àmbit social, però també en l’educatiu, mediambiental, cultural, internacional, i donar el suport a els entitats perquè desenvolupin els seus plans de voluntariat interns.

Durant la jornada, els Punts de Voluntariat han participat en dues dinàmiques de grup: d’una banda, per compartir i construir possibles models de punts de voluntariat i, d’altra banda, per elaborar el decàleg de la xarxa dels punts de voluntariat des de la missió, la visió i els valors.

Cambrils format part d’aquest espai compartit de coneixement i treball des de fa 5 anys, juntament amb municipis com Santa Coloma, Mataró, el Vendrell, Caldes de Montbui que en són els pioners. La Llei del Voluntariat 25/2015, aprovada l’any 2015, ha reforçat un model català del voluntariat que cal anar desplegant.

El grup de treball entre els ens locals i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) va néixer el 2014. La seva missió és donar suport a les polítiques de foment del voluntariat i associacionisme per assolir una transformació social i crear espais comunitaris.